GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Έτσι θα δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

'Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020 τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την ...

'Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφάπαξ, πλήρως και σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020 τα αναδρομικά που δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ", ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βήμα της Βουλής.

"Η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις όπως είχαμε δεσμευτεί. Μιλάμε για ένα ποσό ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Αφορά κύριες συντάξεις του ιδιωτικού τομέα, δικαίωμα όμως που επεκτείνεται και σε συνταξιούχους του δημοσίου . Συνολικά ωφελημένοι θα είναι λίγο περισσότεροι από 2,5 εκατ. συνταξιούχοι" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Με την ίδια ειλικρίνεια και τόλμη που η κυβέρνηση εφάπαξ θα εκταμιεύσει αυτό το ποσό πριν από το τέλος του έτους, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι η συγκεκριμένη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου. Δεν υπάρχει περιθώριο για ικανοποίηση πρόσθετων αιτημάτων αυτού του είδους. Η αλήθεια είναι ότι οι συνταξιούχοι δεν χτυπήθηκαν όσο άλλες κατηγορίες από την πανδημία. Προστατεύτηκαν πλήρως και η Πολιτεία οφείλει να κρατά δημοσιονομικές ισορροπίες, να εξετάζει προφανώς και τη βιωσιμότητα του χρέους και να κρατά εφεδρείες σε κάθε δύσκολη στιγμή" είπε ο Πρωθυπουργός.

"Ενδεχομένως να υπάρχουν παροτρύνσεις, αιτιάσεις, πλειοδοσίες, να αυξηθεί αυτό το ποσό ώστε να καλυφθούν δώρα, επικουρικές συντάξεις, θέλω όμως να απευθυνθώ στους συνταξιούχους και να τους πω ότι η ενίσχυση με ένα εφάπαξ ποσό αποτελεί μια πολιτική επιλογή και θέλω αυτή η απόφαση να εκτιμηθεί. Και να εκτιμηθεί λαμβάνοντας υπόψη στην οποία βρίσκεται η χώρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων παροχών. Οτιδήποτε διαφορετικό θα ήταν άδικο για ανέργους, εργαζόμενους ο κόπος των οποίων χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό, θα ήταν άδικο για επόμενες γενιές. Άδικο για το σύνολο της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με ενότητα και ομοψυχία τόσες αλλεπάλληλες προκλήσεις, από τα γεγονότα στον Έβρο και την πανδημία μέχρι τη διεθνή οικονομική αναταραχή και την επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων μας" συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

"Γιατί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων οφείλουμε να το κρατάμε ψηλά, οφείλουμε και να το χρηματοδοτούμε, ειδικά σε περιόδους όπως αυτές που διανύουμε", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπ. Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση