GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική: Σήμερα ξεπέρασαν ακόμα και τον χειρότερο εαυτό τους

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και το Κίνημα Αλλαγής εξαπολύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στην Προανακριτική ...

Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και το Κίνημα Αλλαγής εξαπολύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κάνοντας λόγο για “πολιτικό κατήφορο” που “δεν έχει τέλος”.

Καταγγέλλουν, επίσης ότι “μετέτρεψαν την Προανακριτική Επιτροπή σε παιχνίδι στα χέρια ενός ιδιώτη που με τις παράνομες πρακτικές συμπαρασύρει τη ΝΔ και την κυβέρνηση σε έναν επικίνδυνο παρακρατικό βούρκο”. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αίτηση στον πρόεδρο της Επιτροπής να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή προκείμενου να συζητήσει την απόφαση της Αμερικανικής Δικαιοσύνης για την Novartis, καθώς, όπως τονίζουν το έγγραφο αυτό αποτελεί το πλέον αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο.

Αναλυτικά, σε δήλωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή σημειώνουν πως “σήμερα, ξεπέρασαν ακόμα και τον χειρότερο εαυτό τους. Δυστυχώς για την Δημοκρατία ο πολιτικός τους κατήφορος δεν έχει τέλος. Μετέτρεψαν την Προανακριτική Επιτροπή σε παιχνίδι στα χέρια ενός ιδιώτη που με τις παράνομες πρακτικές συμπαρασύρει τη ΝΔ και την κυβέρνηση σε έναν επικίνδυνο παρακρατικό βούρκο”.

Όπως εξηγούν, “ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για το παράνομα κτηθέν υλικό που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο επιχειρηματίας Σαμπι Μιωνής. Ενώ έχει ζητηθεί επίσημη πραγματογνωμοσύνη από την ΕΛΑΣ και ενώ μόλις χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όρισε ως επόπτη στην έρευνα εισαγγελέα Εφετών, Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ ευτελίζουν για μια ακόμη φορά το Κοινοβούλιο επιχειρώντας να μετατρέψουν την Προανακριτική σε παραθεσμικό και αντιδημοκρατικό εργαλείο συσκότισης της αλήθεια και παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης”.

Επισημαίνουν στη συνέχεια ότι “ο κόσμος βοά από την κυνική ομολογία Novartis ότι ακολουθούσε παράνομες και αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα και διέφθειρε κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ωστόσο, ΝΔ και κ. Μητσοτάκη επιχειρούν τον ύστατο αντιπερισπασμό. Προσπαθούν να θάψουν το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και τις ευθύνες της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, όπως αυτές ξεκάθαρα περιγράφονται στο κείμενο συμβιβασμού της πολυεθνικής εταιρείας με το αμερικανικό δημόσιο”.

“Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουμε στην Προανακριτική Επιτροπή, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή, έτσι και τώρα βάζουμε ανάχωμα στην εκτροπή, με τα θεσμικά όπλα που προβλέπει το σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής. Και αυτή τη φορά θα τους ταράξουμε στην νομιμότητα, όπως συνέβη με τους προστατευόμενους μάρτυρες και την αποτροπή κλήσης ιδιωτών μαρτύρων ως υπόπτων” τονίζουν στη δήλωση και επισημαίνουν ότι με την αίτησή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, “ζητούμε αυτό που θα όφειλε να πράξει ο ίδιος: Να συγκληθεί εκ νέου η Επιτροπή προκείμενου να συζητήσει την απόφαση της Αμερικανικής Δικαιοσύνης για την Novartis καθώς το έγγραφο αυτό αποτελεί το πλέον αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο. Προηγουμένως ζητάται η επίσημη μετάφραση του κειμένου προκειμένου να περιληφθεί στο πόρισμα της Επιτροπής”.

Καταλήγουν με την επισήμανση ότι επίσης “με την αίτηση μας υποβάλλουμε τα κάτωθι ερωτήματα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

α) εάν νομίμως και προσηκόντως η Επιτροπή δια του προέδρου της δέχεται υπομνήματα και έγγραφα από μάρτυρες που ήδη έχουν εξεταστεί ενόρκως ενώπιόν της, ιδίως δε έγγραφα και υπομνήματα μετά την αναστολή λειτουργίας και συνεδριάσεων της 25η Ιουνίου 2020

β) εάν μπορεί να παραδοθούν οι πορισματικές εκθέσεις των ομάδων των κομμάτων που συμμετέχουν στην Επιτροπή χωρίς να έχει προηγουμένως μεταφραστεί αρμοδίως και επισήμως, χωρίς να καταστεί νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς να σχολιαστεί από αυτές (ομάδες κομμάτων) το έγγραφο του προαναφερόμενου Συμβιβασμού Υπουργείου Δικαιοσύνης και Επιτροπής Κεφαλαιογαράς ΗΠΑ-Νovartis”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση