GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νομικός σύμβουλος Οικουμενικού Πατριαρχείου: Ανησυχώ για την ασφάλεια όσων ζουν στην Τουρκία

Ο αναπληρωτής καθηγητής Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και νομικός Σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ιωάννης Κτι...

Ο αναπληρωτής καθηγητής Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και νομικός Σύμβουλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Ιωάννης Κτιστάκης αναλύει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου τις επιδιώξεις του Ερντογάν και την εμμονή του με τις "Αγίες Σοφίες".

Όπως σημείωσε: "Είναι δεδομένο ότι είχε στόχο τις Αγίες Σοφίες, ο ίδιος έκανε πρόπερσι προσευχή, ξαναέγινε προσευχή, υπάρχει μουεζίνης, υπάρχουν πέντε φορές την ημέρα οι προσευχές, οπότε κάποιος το ανέμενε και βασικά το ανέμενε ο νομικός κόσμος μετά την απόφαση του Δεκεμβρίου του τουρκικού ΣτΕ όσον αφορά στην περίφημη μονή της χώρας με τα ψηφιδωτά της. Είναι ακριβώς η ίδια νομική περίπτωση και τον Δεκέμβριο ετοιμάστηκε η νομολογία για να υποδεχθεί την απόφαση. Είναι απόφαση που έρχεται την τελευταία δεκαετία και δεν αποφασίστηκε πριν από μια εβδομάδα ή έναν μήνα, έχει τα νομικά της ελαττώματα αλλά είναι η απόφαση αυτή" σημείωσε και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι πρέπει την αναλύσουμε την απόφαση σε τρεις άξονες που συχνά τέμνονται: Ο πρώτος είναι ο άξονας της ετοιμασίας ενός πολιτικού σκηνικού στην Τουρκία μετά την ήττα στην Κωνσταντινούπολη πριν από έναν χρόνο, εκτιμώ ότι θα έχουμε σύντομα πρόωρες εκλογές στην Τουρκία και ετοιμάζεται το σκηνικό αυτό με το εσωτερικό ακροατήριο. Ο δεύτερος άξονας είναι αυτός που ζήσαμε στη Συρία και τη Λιβύη είναι μία προσωπική μεγαλομανία, μία αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τον ίδιο. Και είναι και ο τρίτος άξονας, μικρότερης σημασίας, αλλά τέμνονται αυτήν τη φορά είναι τα ζητήματα τα ελληνοτουρκικά".

Και πρόσθεσε: "Με ανησυχεί η απόφαση του Ερντογάν πάρα πολύ όσον αφορά στην ασφάλεια όλων των Τούρκων πολιτών γιατί είναι γείτονές μας. Είναι μια αυταρχική απόφαση, που σ' ένα κοσμικό κράτος που έχει ακόμη στο Σύνταγμά του την αρχή του κοσμικού κράτους, που έχει πολλούς κεμαλιστές, που έχει πολλές μειονότητες, αναγνωρισμένες ή όχι, ανησυχώ πάρα πολύ και ανησυχώ πολύ από το 2016 γιατί οι περισσότεροι Τούρκοι δικαστές απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες" υπογράμμισε. Για τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι διόρθωσε το λάθος του Κεμάλ το 1934 σημείωσε: "Πρόκειται για μεγαλομανία, θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και πάει να σβήσει το κοινό του Κεμάλ".

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση