GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων θα έπρεπε να συζητάμε την πρόταση του ΚΚΕ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει το τ...

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει το ταξικό αντιλαϊκό πρόσημο της πολιτικής της κυβέρνησης και στον τομέα της φορολογίας, καθώς από τη μια προσφέρει νέες φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές, μεγαλομετόχους, κ.λπ. και την ίδια στιγμή που ο ελληνικός λαός υποφέρει από τη νέα κρίση, δεν προβλέπει, παρά μόνο μια προσωρινή διευκόλυνση για φέτος, που τελικά απλά μεταθέτει τα βάρη για την επόμενη χρονιά, με τη μείωση της προκαταβολής φόρου για κάποιους αυτοαπασχολούμενους.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων είναι η ενίσχυση της φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων και η επέκταση της φοροαπαλλαγής για το μεγάλο κεφάλαιο και σημείωσε πως αυτή η πολιτική θα απογειωθεί το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο και της λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα συνοδευτεί με νέους φόρους για όλους τους λαούς της Ευρώπης, με μετακύλιση των ζημιών της νέας κρίσης και των βαρών της στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος «για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και τις Τράπεζες», προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών. Επισήμανε ότι τα μέτρα αυτά είναι επιτακτικά αναγκαία, δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά στα χρέη, τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες και κτηνοτρόφοι οδηγούνται σε απόγνωση. Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι αν ζητούμενο είναι η πραγματική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τα χρέη, η Βουλή θα έπρεπε να συζητάει αυτήν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις τροπολογίες που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στο παρόν νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος. “Δύο διεκδικήσεις που δεν τις ξεχνάμε, όπως έκαναν άλλα κόμματα στο παρελθόν”, επισήμανε, προσθέτοντας ότι και αυτές είναι σήμερα πολύ επίκαιρες προκειμένου να υπάρχει ουσιαστική ανακούφιση των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών, των αυταπασχολουμένων, ενόψει και των τεράστιων βαρών και συνεπειών που καλούνται να πληρώσουν εξαιτίας της πανδημίας.

Δείτε τι βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση