GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στεφανής: Η πατρίδα μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα - ΒΙΝΤΕΟ

Στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. ...

Στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.
“Αξιολογούμε τα πάντα από όπου και αν προέρχονται. Τα αξιολογούμε και βλέπουμε πώς επηρεάζει τη μεγάλη εικόνα. Το υπουργείο ακούει καθημερινά όλα αυτά που γίνονται και λέγονται... Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, Καστελλόριζο, κάποιοι λένε ότι είναι κοντά, κάποιοι λένε ότι είναι μακριά, κάποιοι λένε ότι δεν είναι Αιγαίο, κάποιοι λένε ότι δεν εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό των Δωδεκανήσων. Για εμάς το Καστελλόριζο είναι ένας χώρος όπως είναι όλα μας τα σύνορα. Εκεί λοιπόν, καθημερινά εξετάζουμε τις δράσεις μας”, είπε ο κ. Στεφανής.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε μεταξύ άλλων “Την τελευταία περίοδο δεν εξετάζουμε τις προθέσεις του αντιπάλου, οι προθέσεις του αντιπάλου μπορεί να αλλάξουν το επόμενο δευτερόλεπτο, εξετάζουμε τις δυνατότητές του. Τι δυνατότητες έχει ο αντίπαλος; Έχει μία πρόθεση είναι σε θέση να την υλοποιήσει; Εμείς πάνω εκεί δουλεύουμε και σε κάθε δυνατότητα του αντιπάλου έχουμε διάφορες λύσεις, διάφορες επιλογές. Έχουμε εξετάσει και το δεύτερο και το τρίτο βήμα πολλές φορές και το τέταρτο βήμα αντιμετώπισης... Η σχετική μαχητική ισχύ της Ελλάδας είναι εξαιρετική”.
Ο κ. Στεφανής σημείωσε ότι η πατρίδα μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα. “Η πατρίδα μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει μόνη της τα κυριαρχικά της δικαιώματα, και αλίμονο αν δεν ήταν. Το δείξαμε και στον Έβρο σε σχέση με το μεταναστευτικό και τότε οι Ευρωπαίοι ήρθαν δίπλα μας. Δεν πρέπει να περιμένουμε να κάνουν εκείνοι τη δουλειά μας, εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας. Εμείς πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και σκληροί στην αντιμετώπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων... Διασφαλίζουμε ότι τα εδαφικά και κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αλώβητα και είμαστε σε θέση να τα υποστηρίξουμε”, ανέφερε και τόνισε ότι “έχουμε κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση