GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θ. Τζήμερος: «Αμφισβητούμενα ύδατα - αδιαμφισβήτητο σχέδιο...»

Thanos Tzimeros    ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΥΔΑΤΑ - ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ  Θέλει να αντλήσει πετρέλαια ο Ερντογάν; Όχι! Πρώτον, δεν έχει την τεχνογ...

Thanos Tzimeros  

ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΥΔΑΤΑ - ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 
Θέλει να αντλήσει πετρέλαια ο Ερντογάν; Όχι! Πρώτον, δεν έχει την τεχνογνωσία. Δεύτερον, δεν έχει κάνει σεισμικές έρευνες, οπότε τρυπάει στα τυφλά. Τρίτον, το κόστος άντλησης είναι μεγαλύτερο από την τιμή πώλησης. Για ποιον λόγο λοιπόν κάνει αυτές τις μαγκιές; Για την παρακάτω ανακοίνωση που εξέδωσε το State Department:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα (disputed waters) στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή».

"Αμφισβητούμενα" λοιπόν τα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου. Τυπικά είναι σωστή διατύπωση καθώς εμείς - το λέω για χιλιοστή φορά - δεν έχουμε ανακηρύξει ΑΟΖ στην περιοχή. Όμως όταν οι ΗΠΑ επισήμως την ελληνική υφαλοκρηπίδα την χαρακτηρίζουν έτσι, να ετοιμάζεσαι για παραχωρήσεις Έλληνά μου.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση