GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσαβούσογλου κατά Μακρόν: Στη Λιβύη στηρίζει αυτόν τον πραξικοπηματία, τον πειρατή

Σφοδρή επίθεση στη Γαλλία και προσωπικά στον Πρόεδρο της, Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ ...

Σφοδρή επίθεση στη Γαλλία και προσωπικά στον Πρόεδρο της, Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Ουγγαρίας, Πίτερ Σιζάρτο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στο θέμα της Λιβύης και επισήμανε: «H Γαλλία ποιον υποστηρίζει; Αυτόν τον πραξικοπηματία, τον πειρατή! Eμάς όλες μας οι σχέσεις είναι διαφανείς, στα πλαίσια των συμφωνιών. Η Γαλλία όμως δεν είναι έντιμη. Όταν τη ρωτάς δηλώνει πως δεν δίνει όπλα στον Χαφτάρ, ούτε πως τον υποστηρίζει. Όλη η πραγματικότητα όμως είναι ξεκάθαρη υπάρχουν εκθέσεις. Το χρήμα το δίνει το Άμπου Ντάμπι και τα όπλα η Γαλλία».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Ρωσίας στη Λιβύη, όπου υπογράμμισε ότι «το ΝΑΤΟ βλέπει σαν απειλή την Ρωσία, όμως η Γαλλία η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και προσπαθεί να αυξήσει την παρουσία της Ρωσίας στην Λιβύη. Εμείς ίσως με τους Ρώσους μπορεί να εμφανιζόμαστε σε αντίθετες πλευρές, όμως εργαζόμαστε για την κατάπαυση του πυρός».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επιτέθηκε στον Μακρόν και έμμεσα αναφέρθηκε και στην εκλογική του ήττα: «Η Γαλλία, την οποία διοικεί ο Μακρόν, ή μάλλον την οποία δεν καταφέρνει αυτή τη στιγμή να διοικήσει, βρίσκεται εκεί (στη Λιβύη) με μια αποικιοκρατική νοοτροπία, όπως βομβάρδισε το 2011 την Λιβύη και σηκώθηκε και έφυγε έτσι και τώρα με μια καταστροφική λογική, βρίσκεται εκεί μόνο για να επιδιώξει τα συμφέροντά της. Aυτός που πρέπει να κατηγορηθεί είναι η Γαλλία και κυρίως ο Μακρόν και οι πολιτικές του. Ας είναι ειλικρινείς, διαφανείς. Ο ίδιος ο Μακρόν διαπίστωσε πως δεν έχει πολιτικό όφελος στην εσωτερική πολιτική, από την συνεχόμενη επίθεση στην Τουρκία κι εύχομαι να πάρει το μάθημα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση