GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλίν: «Υπερβολική» η ελληνική αντίδραση για το Ορούτς Ρέις – Υπάρχουν «ζητήματα» 

Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση της χώρας έπειτα από την έκδοση της προκλητικής NAVTEX για τις έρευνες εντός της ελληνικής υφαλο...

Υπερβολική χαρακτήρισε την αντίδραση της χώρας έπειτα από την έκδοση της προκλητικής NAVTEX για τις έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν. Μιλώντας σε εκδήλωση μέσω διαδικτύου της δεξαμενής σκέψης των Βρυξελλών European Policy Center, ο στενός συνεργάτης του «σουλτάνου» υποστήριξε ότι «δεν θέλουμε στρατιωτική ή πολιτική ένταση».

«Θέλουμε η Τουρκία και η Ελλάδα να συμφωνήσουν σε μια ρύθμιση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Ελλάδα για όλα τα θέματα, το έχει πει ο Πρόεδρος: για ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, όλα μέρος των συζητήσεων» πρόσθεσε ο κ. Καλίν, ο οποίος, βέβαια, επέμεινε στον τουρκικό ισχυρισμό ότι η «Ελλάδα υποστηρίζει ότι νησιά όπως το Καστελόριζο έχουν υφαλοκρηπίδα. Όμως είναι 2 χιλιόμετρα από Τουρκία και 580 από το ελληνικό έδαφος».

«Αυτό δεν μπορεί να ισχύει, είναι κατά της λογικής και των διεθνών συνθηκών. Η Ελλάδα έχει μαξιμαλιστικές απόψεις» κατέληξε για το θέμα ο Ιμπραήμ Καλίν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση