GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγία Σοφία: Νέα πρόκληση από Τούρκο συγγραφέα για την εμφάνιση του ιμάμη με το οθωμανικό ξίφος

Λίγες ώρες μετά το εμπρηστικό κήρυγμα που έκανε με το ξίφος στο χέρι ο διευθυντής θρησκευτικών υποθέσεων, Αλί Ερμπάς μέσα στην Αγία Σ...

Λίγες ώρες μετά το εμπρηστικό κήρυγμα που έκανε με το ξίφος στο χέρι ο διευθυντής θρησκευτικών υποθέσεων, Αλί Ερμπάς μέσα στην Αγία Σοφία, ο ακραίος Τούρκος συγγραφέας Μουσταφά Αρτζάν ανέλαβε να εξηγήσει στους Τούρκους τηλεθεατές τον συμβολισμό κίνηση κραδαίνοντας και εκείνος το χατζάρι των Οθωμανών.

Το βίντεο ανέβασε στον ιστότοπό της η εφημερίδα, Yeni Safak που υπηρετεί την πολιτική Ερντογάν, ο οποίος θέλει να εμφανιστεί ως νέος Πορθητής. Την ίδια πολιτική υπηρέτησε και ο Ερμπάς από ισλαμικού άμβωνος ρίχνοντας εμμέσως κατάρες στον Κεμάλ Ατατούρκ που είχε κάνει μουσείο την Αγιά Σοφιά.

Ο Τούρκος συγγραφέας έδωσε συνέχεια σε αυτό το νέο-οθωμανικό αφήγημα του Ερντογάν και στη ρήξη με τον κεμαλισμό. Ο Μουσταφά Αρτζάν, μάλιστα, τόνισε πως αυτή η κίνηση συμβόλιζε την άλωση της Πόλης για δεύτερη φορά, ενώ δεν δίστασε μάλιστα να τονίσει ότι πρόκειται για κατάκτηση, χαιρετίζοντας την παράδοση του Πορθητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση