GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευκρινίσεις του Πάιατ για τα "αμφισβητούμενα ύδατα"

Η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ για το Καστελλόριζο προκάλεσε την παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου. Όπως εί...

Η τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ για το Καστελλόριζο προκάλεσε την παρέμβαση του Νίκου Χατζηνικολάου. Όπως είναι γνωστό ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε μεταξύ άλλων ότι "το Καστελλόριζο έχει υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ", ενώ σχολιάζοντας την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε "αμφισβητούμενα νερά", υπογράμμισε :«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος "αμφισβητούμενα" αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις».
"Ενημερώστε επειγόντως τους προϊσταμένους σας στο State Department", έγραψε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε σε δεύτερο tweet: "Αμφισβητούμενα ύδατα λέει η ανακοίνωση του υπουργείο σας των Εξωτερικών. Η τουρκική Navtex αναφέρεται και σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας... Πώς ακριβώς αμφισβητούνται αυτά;".
Και κατέληξε ο Νίκος Χατζηνικολάου: "Οι δικές σας θέσεις κύριε Πρέσβη είναι δίκαιες,καθαρές και ενισχύουν τη διεθνή νομιμότητα.Ευχόμαστε να υιοθετηθούν πλήρως και χωρίς «αστερίσκους» από την αμερικανική κυβέρνηση.Η ελληνική υφαλοκρηπίδα δεν είναι... «διαφιλονικούμενη»".




Ο Τζέφρι Πάιατ απάντησε λίγο αργότερα με tweet στον Νίκο Χατζηνικολάου στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: "Οι δηλώσεις μου αντιπροσωπεύουν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ως πρέσβης δεν ενεργώ ανεξάρτητα. Όταν μιλώ, μιλώ για τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση