GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΡΩΤΗ κατάθεση του Στ. Χίου για την απόπειρα δολοφονίας του...

Την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έδωσ σήμερα  ο Στέφανος Χίος, ο οποίος εξακο...

Την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έδωσ σήμερα  ο Στέφανος Χίος, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Λόγω της κατάστασής του αυτή ήταν μία πρώτη επικοινωνία με τις Αρχές, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Χίος έδωσε κάποια πρώτα στοιχεία για απειλές που δεχόταν λόγω των ρεπορτάζ που δημοσίευε στην εφημερίδα «Μακελειό», ενώ αποδίδει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του σε άτομα που ήθελαν «να τον κάνουν να σταματήσει δημοσιεύματα που τους ενοχλούσαν», όπως είπε ο ίδιος. Οι Αρχές θα επικοινωνήσουν ξανά μαζί του το επόμενο διάστημα που θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Ο Στέφανος Χίος δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του αργά το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και με όσα είπε αρχικά το ίδιο το θύμα στους αστυνομικούς, ο δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, τον πλησίασε από την πλευρά του οδηγού την ώρα που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα μία σφαίρα να τον τραυματίσει στον λαιμό και μία δεύτερη στα πλευρά, αρκετά κοντά στο στήθος. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της συζύγου του υπήρξε κάποιος διαπληκτισμός και φωνές, τις οποίες η γυναίκα άκουσε από το διαμέρισμα και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Στο μεσοδιάστημα όμως, ο δράστης πυροβόλησε και εξαφανίστηκε. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έφυγε από το σημείο με κάποιον συνεργό του.

Ο ίδιος έχει περιγράψει ένα άτομο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, που τον πλησίασε στο αυτοκίνητό του, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του, με αποτέλεσμα δύο σφαίρες να τον πετύχουν στον λαιμό και στα πλευρά, ευτυχώς δίχως να πειραχτούν ζωτικά όργανα. Το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά, χτύπησε με την πόρτα του τον δράστη, απ’ όπου έχουν ληφθεί αποτυπώματα και δείγματα τυχόν γενετικού υλικού και εκείνη την στιγμή φαίνεται πως μπλόκαρε το όπλο του και τράπηκε σε φυγή, ενδεχομένως με συνεργό του που τον ανέμενε.

Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί βιντεοληπτικά υλικά από το κλειστό κύκλωμα της οικίας του θύματος και από άλλες κάμερες της περιοχής, τα οποία αναλύονται, επίσης σε μία προσπάθεια να φτάσουν οι Αρχές πιο κοντά στους δράστες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα makeleio.gr, Στέφανος Χίος ς έδωσε στοιχεία σχετικά με το προφίλ του ατόμου που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή. Όπως  ανέφερε είδε και θυμάται καλά τα μάτια του δράστη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μογγολίζει” αφού τα μάτια του έχουν σχιστοειδές σχήμα, ενώ όπως μας είπε είναι χαμηλού αναστήματος.

“Το τελευταίο διάστημα δεχόμουν απειλές και πιστεύω ότι έχει σχέση με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας μας” είπε στους αστυνομικούς ενώ παράλληλα είπε ότι έπαιρνε μέτρα ασφαλείας νοικιάζοντας συνεχώς καινούργια αυτοκίνητα, ώστε να μην κινείται με το ίδιο.

Οι αστυνομικοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην καταγραφή της κάμερας που υπάρχει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του Στέφανου Χίου, ενώ πολύτιμη βοήθεια μπορούν να προσφέρουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του δημοσιογράφου τις τελευταίες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση