GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ για τη συγκάλυψη! ΜΗΝΥΣΗ του πραγματογνώμονα κατά του αρχηγού της Πυροσβεστικής...

Μετά τους συγκλονιστικούς διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη  Ματθαιόπουλου ...

Μετά τους συγκλονιστικούς διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη  Ματθαιόπουλου με τον επιπυραγό Δημήτρη Λιότσιο που είχε οριστεί ως δικαστικός πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας για τη φονική φωτιά στο Μάτι μήνυση κατέθεσε ο τελευταίος στην οποία περιγράφει τα όσα ειπώθηκαν, τις απειλές και τους εκβιασμούς εναντίον του για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων.


Εν τω μεταξύ, ουδεμία νύξη περί άνωθεν πιέσεων και προσπάθειας συσκότισης έκανε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής Δημ. Λιότσιος στην πραγματογνωμοσύνη που συνέταξε για το Μάτι, την οποία παρέδωσε στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018. Παρότι μάλιστα στις 182 σελίδες της πραγματογνωμοσύνης του, ο κ. Λιότσιος περιγράφει αναλυτικά τα τραγικά λάθη, τις αμέλειες και την ασυνεννοησία των αρμοδίων αρχών, δεν κατονομάζει κανένα πρόσωπο που μπορεί να ευθύνεται για όσα έγιναν. Λίγες ημέρες μάλιστα μετά την παράδοση του πορίσματός του, ο πραγματογνώμονας απέστειλε επιστολή στον πρώην προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλία Ζαγοραίο που ήταν επικεφαλής της έρευνας, για να τον ευχαριστήσει από καρδιάς για την πολύτιμη υποστήριξη που του παρείχε, σε όλη τη μοναχική του πορεία το διάστημα αυτό, κόντρα σε όλο το σύστημα, όπως ανέφερε. Και πάλι, όμως δεν προχώρησε σε κάποια επίσημη καταγγελία σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου. Δήλωνε μάλιστα ότι θα συνεχίσει να είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Στις 3 Μαρτίου 2019, μία ημέρα δηλ. πριν την άσκηση των ποινικών διώξεων για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Λιότσιος, κατήγγειλε σε μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία, ότι είχε γίνει στόχος δολιοφθοράς όταν άγνωστοι είχαν βγάλει την αλυσίδα κίνησης από το μοτοσυκλέτα του «εξαιτίας της οποίας κινδύνευσε η ζωή του».

Οι δικηγόροι του κ. Λιότσιου σε δήλωσή τους αναφέρουν:
«Οι συνήγοροι του Επιπυραγού, Λιότσιου Δημητρίου, Ιωάννης Θ. Ηρειώτης και Βασίλειος Χ. Αρβανίτης δηλώνουν ότι ο κ. Λιότσιος την 20.07.2020 κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μήνυση κατά του κ. Ματθαιόπουλου Βασιλείου και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τα εις βάρος του τελεσθέντα ποινικά αδικήματα, τα οποία προκύπτουν και αποδεικνύονται από την καταγραφείσα μεταξύ τους συνομιλία της 21.09.2018. Συγκεκριμένα,από την ανωτέρω συνομιλία τους στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) προκύπτει ότι ο κ. Ματθαιόπουλος,υπό την ιδιότητα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος,προσπάθησε,δια απειλών παράνομων πράξεων, να εξαναγκάσει τον κ. Λιότσιο, ο οποίος ενεργούσε ως Δικαστικός Πραγματογνώμονας για την διερεύνηση των αιτιών της φονικής πυρκαγιάς της 23.07.2018,να συντάξει ψευδή και ελλιπή πραγματογνωμοσύνη ως προς τους λόγους εξάπλωσης της πυρκαγιάς που προκάλεσε τον θάνατο 102 ανθρώπων, με σκοπό να συγκαλυφθούν οι ποινικές ευθύνες που βαρύνουν τόσο τον ίδιο, όσο και λοιπούς υπαιτίους. Όλα τα αποδεικτικά μέσα για την στοιχειοθέτηση τουλάχιστον του αδικήματος της απόπειρας παράνομης βίας και όποιων άλλων τυχόν αδικημάτων προκύψουν κατά την προκαταρκτική εξέταση έχουν κατατεθεί ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες ποινικές ευθύνες.
Η μήνυση του επιπυραγού Δημήτρη Λιότσιου: ΕΔΩ  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση