GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στο Λαύριο - Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκήνωση - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο Λαύριο, το μεσημέρι της Πέμπτης...

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο Λαύριο, το μεσημέρι της Πέμπτης. Η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση, στην περιοχή Πούντα Ζέζα.
Ήδη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε την εκκένωση τεσσάρων οικισμών, για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για τους εξής οικισμούς: Αγριλέζα, Αγ. Γεράσιμος, Καμάριζα και Σούνιο. Παράλληλα, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε να εκκενωθεί προληπτικά η κατασκήνωση "Το Ξέγνοιαστο Μελίσσι".
Σημειώνεται πως στο σημείο έχει σπεύσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.
Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί 49 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
Σε επικοινωνία του enikos.gr με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, ο Δημήτρης Λουκάς ανέφερε ότι η φωτιά είναι σε δύσκολο πευκόφυτο σημείο. "Είμαστε στο σημείο με τον Νίκο Χαρδαλιά. Έχει δοθεί ήδη εντολή για εκκένωση των οικισμών έπειτα από την εισήγηση του επικεφαλής της Πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι απομακρύνονται. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τα εναέρια μέσα σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η φωτιά" δήλωσε.
Δείτε φωτογραφίες 








Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση