GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύνοδος Κορυφής-Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουμε συμφωνία - Ίσως κάποιοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι

Την ανάγκη για συμφωνία τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας ότι "οι πολίτες μας δεν περιμ...

Την ανάγκη για συμφωνία τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας ότι "οι πολίτες μας δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από εμάς". "Tους τελευταίους τρεις μήνες διανύσαμε ένα μακρύ δρόμο για να φτάσουμε σε μια φιλόδοξη απάντηση στην κρίση του COVID19. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μην έχουμε συμφωνία σ' αυτή τη Σύνοδο. Αυτό που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι οι αρχές της ευρωπαϊκής ενότητας και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Δεν πρέπει να χάσουμε τη μεγάλη εικόνα και η μεγάλη εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο", σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

"Ίσως ορισμένοι συμβιβασμοί είναι απαραίτητοι αλλά πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι πετυχαίνουμε μια φιλόδοξη λύση, γιατί οι πολίτες μας δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από εμάς», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης" συμπλήρωσε.

Μισέλ: Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις - Μπορεί να έχουμε συμφωνία

Την ελπίδα για την επίτευξη συμφωνίας, παρά τις δύσκολες διαπραγματεύσεις, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΣαρλ Μισέλ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. "Θα είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις, δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι για τους πολίτες της Ευρώπης. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο σταθερή. Πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία" δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

Η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής Κρίσιμη είναι η Σύνοδος Κορυφής που αρχίζει σήμερα Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων βρίσκονται αφενός οι εξελίξεις στο «καυτό» μέτωπο της οικονομίας, ιδίως σε ό,τι αφορά τη θεσμοθέτηση του Ταμείου Ανάκαμψης και τον πολυετή προϋπολογισμό της Ένωσης. Αφετέρου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η απάντηση που καλείται να δώσει η Ένωση απέναντι στην ολοένα κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας, ιδίως μετά τις μονομερείς αποφάσεις της Άγκυρας στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας, αλλά και το BREXIT. Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις το πιο πιθανό είναι να ολοκληρωθούν την Κυριακή χωρίς συμφωνία με μία ακόμη Σύνοδο να προγραμματίζεται στο τέλος Ιουλίου οπότε και θα πουν το «ναι» τα 27 κράτη-μέλη.

«Η πίεση να υπάρξει συμφωνία είναι μεγάλη, αλλά όχι συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος» τόνισε ανώτατη κοινοτική πηγή μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ συμπλήρωσε ότι «είναι αναγκαίο να τηρηθούν τα νούμερα ως έχουν» παρά τις πιέσεις των «φειδωλών», δηλαδή της Δανίας, της Σουηδίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας. Η συμβιβαστική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αφήνει ανέγγιχτο το Ταμείο Ανάκαμψης, κάτι το οποίο ικανοποίησε την Κομισιόν. Πάντως, σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή, οι «φειδωλοί» δείχνουν να έχουν σκληρύνει τη στάση τους κάτι που όπως εξήγησε «μπορεί να πρόκειται για διαπραγματευτικό χαρτί, μπορεί όμως και όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση