GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύψας για κορονοϊό: Του χρόνου το καλοκαίρι το εμβόλιο στην Ελλάδα - Τι ανησυχεί τους επιστήμονες

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, σχετικά με τον κορονοϊό, σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εκφράζοντας μεταξ...

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας, σχετικά με τον κορονοϊό, σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την εκτίμηση ότι κάποια εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα του χρόνου το καλοκαίρι.

«Του χρόνου το καλοκαίρι στην Ελλάδα θα έχουμε κάποια εμβόλια αρχικά για τις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Για να σταματήσει ο ιός στην Ελλάδα θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού τουλάχιστον», τόνισε ο κ. Σύψας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος υπογράμμισε μεν ότι επιδημιολογικά η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πολλές άλλες χώρες στον κόσμο, ωστόσο, προειδοποίησε ότι ο ιός μπορεί να επανέλθει ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε, καθώς έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα, ήταν το μήνυμα που έστειλε.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των ειδικών, τόνισε ο καθηγητής, είναι τα ορφανά κρούσματα, όπως και το ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά. Τόνισε, δε, ότι πιο ανησυχητικό είναι ότι από τα 30 περίπου νέα κρούσματα που επιβεβαιώνονται καθημερινά τα περισσότερα δεν είναι εισαγόμενα. Αυτό δείχνει ότι ο δείκτης μετάδοσης R έχει ανοδική τάση, επεσήμανε ο κ. Σύψας.

«Τα πρώτα αποτελέσματα των συνωστισμών τα βλέπουμε τώρα από την αύξηση των κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρξει μια περίοδος που η γρίπη με τον κορονοϊό θα συνυπάρχουν και θα γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί για τη γρίπη.

Δείτε τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση