GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρισμός: Αυτή είναι και επισήμως η "λευκή λίστα" της ΕΕ - Σε ποιες χώρες ανοίγει τα σύνορα η Ευρώπη

Με γραπτή διαδικασία εγκρίθηκε από τα κράτη μέλη της ΕΕ η πρώτη λίστα τρίτων κρατών για τα οποία θα επιτραπούν τα "μη απαραίτητα...

Με γραπτή διαδικασία εγκρίθηκε από τα κράτη μέλη της ΕΕ η πρώτη λίστα τρίτων κρατών για τα οποία θα επιτραπούν τα "μη απαραίτητα ταξίδια" προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, η λίστα, που οριστικοποιήθηκε από την Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων (Coreper) το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιουνίου περιλαμβάνει 14 κράτη: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Τυνησία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ουρουγουάη, ενώ για την Κίνα, όπως ήδη έχει ειπωθεί, το Συμβούλιο προτίθεται να πράξει το ίδιο αν υπάρξει αμοιβαιότητα, δηλαδή να οι κινεζικές αρχές ανοίξουν τις αφίξεις για τους πολίτες της ΕΕ.

Η λίστα συντάσσεται με βάση επιδημιολογικά κριτήρια και τα υποψήφια να συμπεριληφθούν κράτη οφείλουν να έχουν μέσο όρο κρουσμάτων ίσο ή κάτω μέσο όρο της ΕΕ τις τελευταίες 15 μέρες.

Εκτός λίστας βρέθηκαν χώρες όπως η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ισραήλ.

Η λίστα οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή, ωστόσο η τυπική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο με γραπτή διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση