GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφορία: Πώς θα πληρωθεί ο λογαριασμός - Οι τέσσερις τρόποι

Στην παροχή μιας σειράς επιλογών προς τους φορολογούμενους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μπορέσουν να καταβάλουν τους ...

Στην παροχή μιας σειράς επιλογών προς τους φορολογούμενους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μπορέσουν να καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούν. Όλοι οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν από την εφάπαξ καταβολή του φόρου με έκπτωση 2% ή 8 μηνιαίες δόσεις, ή ακόμη και την ένταξη των οφειλών τους στην πάγια ρύθμιση που προβλέπει 12 ή 24 δόσεις. Ο φόρος εισοδήματος που καλούνται να πληρώσουν πάνω 3.000.0000 φορολογούμενοι υπερβαίνει τα 3,3 δισ. ενώ από τον Σεπτεμβρίου θα έρθει και ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ ύψους 2,5 δισ.
Σύμφωνα με απόφαση του οικονομικού επιτελείου φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση το αργότερο (χωρίς προαυξήσεις και πρόστιμα) μέχρι τις 28 Αυγούστου και να πληρώσουν τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου μέχρι τις 31 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, στα τέλη Αυγούστου θα καταβληθεί διπλή δόση (του Ιουλίου και του Αυγούστου). Ακόμα και αυτοί που έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση (εντός του Ιουλίου) μπορούν να πληρώσουν στις 31 Αυγούστου τον φόρο που τους αναλογεί καταβάλλοντας τόσο τη δόση του Ιουλίου όσο και του Αυγούστου.
Οι επιλογές πληρωμής του λογαριασμού της εφορίας
  1. Εφάπαξ μέχρι την προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης, δηλαδή έως τις 31 Αυγούστου. Στην περίπτωση αυτή τα φυσικά πρόσωπα θα κερδίσουν έκπτωση φόρου 2%.
  2. Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη και δεύτερη δόση να καταβάλλεται έως τις 31 Αυγούστου και την τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021. Όσοι επιθυμούν και έχουν υποβάλει δήλωση μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση στα τέλη Ιουλίου και τη δεύτερη στα τέλη Αυγούστου.
  3. Σε έως 12 ή 24 δόσεις εντάσσοντας την οφειλή στη νέα πάγια ρύθμιση. Όσοι επιλέξουν τις 12 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο ανέρχεται στο 4,5% ενώ για τις 24 μηνιαίες δόσεις το επιτόκιο αυξάνετε και διαμορφώνεται στα επίπεδα του 6%. Για την υπαγωγή της οφειλής στην πάγια ρύθμιση δεν απαιτείται αυτή να καταστεί ληξιπρόθεσμη. Μπορεί να ρυθμιστεί και πριν από την εκπνοή της προθεσμίας εξόφλησης της πρώτης δόσης ή των επόμενων δόσεων του φόρου εισοδήματος.
  4. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να πειλέξουν και τις λύσεις που προσφέρουν τα πιστωτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, μπορούν να πληρώσουν τον φόρο σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση αυτή οι φορολογούμενοι πληρώνοντας ολόκληρο το ποσό του φόρου με κάρτα κερδίζουν και την έκπτωση φόρου 2% και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Οι προθεσμίες
Με τις αλλαγές οι φορολογούμενοι έχον τις εξής δυνατότητες:
1.Όσοι έχουν υποβάλει δήλωση τον Ιούλιο και δεν έχουν πληρώσει:
-Μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση στα τέλη Ιουλίου
-Μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό στα τέλη Ιουλίου με έκπτωση 2%.
-Μπορούν να πληρώσουν τη δόση του Ιούλιου και του Αυγούστου στις 31 Αυγούστου χωρίς προσαυξήσεις.
-Μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή τους με έκπτωση 2%.
2. Όσοι έχουν υποβάλει δήλωση και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση:
-Μπορούν να πληρώσουν κανονικά στα τέλη Αυγούστου τη δεύτερη δόση και τις επόμενες 6 μηνιαίες στο τέλος κάθε επόμενου μήνα
-Μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ το υπόλοιπο της οφειλής με έκπτωση 2% στα τέλη Αυγούστου.
3. Όσοι θα υποβάλουν δήλωση εντός του Αυγούστους (έως τις 28/8)
-Θα πληρώσουν διπλή δόση το αργότερο στις 31/8
-Μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ την οφειλή τους με έκπτωση 2%.
4.Επιχειρήσεις.
-Όσες έχουν πληρώσει την πρώτη δόση θα πληρώσουν την επόμενη στα τέλη Αυγούστου.
-Όσες δεν έχουν πληρώσει την πρώτη δόση μπορούν να το κάνουν στις 31/8 με καταβολή διπλής δόσης.
-Όσες υποβάλουν τον Αύγουστο τη δήλωση θα πληρώσουν στα τέλη του ίδιου μήνα διπλή δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση