GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εορδαία: Τι απαντά ο ιερέας που αποκάλεσε πιστή "καρναβάλι" επειδή φορούσε μάσκα - ΒΙΝΤΕΟ

Απάντηση έδωσε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος για την απόφασή του να διακόψει την λειτουργία και να προσβάλει πιστή, η οποία φορούσε μάσκα, λ...

Απάντηση έδωσε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος για την απόφασή του να διακόψει την λειτουργία και να προσβάλει πιστή, η οποία φορούσε μάσκα, λέγοντας ότι «δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου».

"Σκοπεύουν αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο, οι τραπεζίτες δηλαδή και ο Ροκφέλερ σκοπεύουν να επιβάλλουν παγκόσμια δικτατορία. Αυτό το γεγονός που περιγράφουν με ανακρίβειες κάποιοι, έχει μια αρχή. Η αρχή είναι η παγκόσμια δικτατορία που προσπαθούν να επιβάλλουν μέσω του ΠΟΥ σε όλον τον κόσμο κάποιοι άνθρωποι. Παγκόσμια δικτατορία, που θα καταλήξει στη δικτατορία ενός ανθρώπου, του Αντιχρίστου. Και είναι πολύ κοντά αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να επιβληθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση με δημοκρατία, θα επιβληθεί με δικτατορία" τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

"Υπάρχουν πολλοί ιοί, τώρα αυτοί τον βάφτισαν έτσι, κορονοϊό. Μας ενδιαφέρει ότι δεν είναι πανδημία. Με 100 άτομα στην Ελλάδα, και 1.000 που λένε με το ζόρι με υπερήλικες νεκρούς δεν είναι πανδημία" πρόσθεσε. "Στην Ελλάδα πόσοι πέθαναν; 200 άτομα τα οποία πολλοί πληρώθηκαν για να πουν ότι πέθαναν από αυτό ο πατέρας μου, λένε ψέματα" υπογράμμισε.

"Στα νοσοκομεία φορούσαν και πέρσι μάσκες πάρα πολλοί. Στην εκκλησία είναι ιερός ο χώρος και εδώ υπάρχει ο Θεός. Οι Άγιοι θεραπεύουν, δεν νοσείς από τους Αγίους. Όταν ξεκίνησα να της μιλάω της είπα κυρία. Δεν είναι σωστό να φοράτε μάσκα στον ναό, προσβάλλετε τον χώρο. της είπα. Αν θέλετε να την φοράτε οπωσδήποτε να πάτε έξω. Όταν έρχεσαι στο σπίτι του Χριστού, θεωρείς ότι έρχεσαι να θεραπευτείς. Είπα έτσι όπως είστε με τη μάσκα, είναι σαν να έχουμε καρναβάλι. Δεν είπα στην εκκλησία μου, είναι του Χριστού η εκκλησία. Θα πρέπει να είσαι σωστά ντυμένη. Να καλύπτεις σώμα και κεφάλι, αλλά το πρόσωπο πρέπει να είναι καθαρό, όχι να βάζεις μάσκα στο πρόσωπο. Καρναβαλιστής δεν είναι όποιος βάζει μάσκα;" τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Θεόκλητος της αρμόδιας Μητρόπολης, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος ιερέας έχει αποσχιστεί, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έχει αποτειχηθεί.

Το περιστατικό

Ο ναός της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας πανηγύριζε προς τιμήν της προστάτιδος Αγίας Παρασκευής όταν συνέβη το περιστατικό με την 74χρονη. Με προτροπή το επιτρόπου της εκκλησίας μάλιστα, ζητήθηκε στην 74χρονη να αποχωρήσει, η οποία και αρνήθηκε. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τους πιστούς που ήταν παρόντες. Το περιστατικό έγινε γνωστό από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, της κόρης της 74χρονης. Στην ανάρτησή της η κόρη τη 74χρονης, σημειώνει: «Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

«Ο χώρος είναι ιερός και δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκα οι πιστοί » δήλωσε στην ΕΡΤ ο ιερομόναχος Ιγνάτιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση