GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία: Δημοσιογράφος καταδικάστηκε επειδή «δικαιολόγησε την τρομοκρατία»

Ρωσίδα δημοσιογράφος καταδικάστηκε επειδή πήρε θέση υπέρ της τρομοκρατίας. Η ποινή που επιβλήθηκε στην Σβετλάνα Προκόπιεβα είναι να πληρώ...

Ρωσίδα δημοσιογράφος καταδικάστηκε επειδή πήρε θέση υπέρ της τρομοκρατίας. Η ποινή που επιβλήθηκε στην Σβετλάνα Προκόπιεβα είναι να πληρώσει 500.000 ρούβλια, δηλαδή κάτι παραπάνω από 6.000 ευρώ.
Η δημοσιογράφος έφτασε στο δικαστήριο φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε: «Δεν θα σιωπήσουμε»
Το ιστορικό της υπόθεσης
Η ποινική δίωξη κατά της Προκόπιεβα άρχισε στα τέλη του 2018, όταν στην ραδιοφωνική της εκπομπή άρχισε να λέει τις απόψεις της για τους λόγους που ώθησαν έναν 17χρονο έφηβο να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τα κτίριο της FSB στο Αρχάγκελσκ.
Ο έφηβος σκοτώθηκε από την έκρηξη, από την οποία τραυματίσθηκαν ακόμη τρία άτομα, ενώ οι αρχές χαρακτήρισαν την ενέργεια τρομοκρατική πράξη.
Στην εκπομπή της, η Προκόπιεβα ασκούσε κριτική για την στάση των αρχών έναντι της αντιπολίτευσης, καθώς περιόρισαν τη δυνατότητα των αντιπολιτευόμενων να προβαίνουν σε διαμαρτυρίες, εκφράζοντας την άποψη ότι μια τέτοια στάση μπορεί να προκαλέσει ριζοσπαστικού χαρακτήρα διαμαρτυρίες παρόμοιες με το περιστατικό στο Αρχάγκελσκ.
Ο εισαγγελέας, επικαλούμενος την γνώμη εμπειρογνωμόνων, ισχυρίσθηκε ότι η Προκόπιεβα περιέγραψε την έκρηξη ως φυσιολογική πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας την οποία και δικαιολόγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση