GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύμβουλος Ασφαλείας Πρωθυπουργού: Δεν προβλέπω κλιμάκωση, ούτε θερμό επεισόδιο

"Σαφώς και είμαστε σε επιφυλακή" τόνισε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την ...

"Σαφώς και είμαστε σε επιφυλακή" τόνισε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την Τουρκική NAVTEX. Ο Αλέξης Διακόπουλος διευκρίνισε πως όσο τα τουρκικά πλοία δεν επιστρέφουν στις βάσεις τους δεν εφησυχάζουμε ωστόσο όπως τόνισε "δεν προβλέπω εγώ προσωπικά ούτε κλιμάκωση ούτε κάτι χειρότερο".

"Τείνει προς αποκλιμάκωση, δηλαδή δεν υπάρχουν στοιχεία τέτοια που να δείχνουν ότι πάει να κλιμακωθεί. Από εκεί και πέρα όσο θα βρίσκεται ο τουρκικός στόλος είτε σε ετοιμότητα είτε στο Αιγαίο, εμείς θα είμαστε παρόντες" είπε ενώ συμπλήρωσε πως η Τουρκία με τις ενέργειές της και την επιθετικότητά της εκτίθεται. Σχετικά με την αποκλιμάκωση διευκρίνισε πως είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού διεθνών πολιτικών πιέσεων και της αποφασιστικότητας που επέδειξε η Ελλάδα δίνοντας έμφαση στην παρέμβαση της Γερμανίας χαρακτηρίζοντάς την ως την πιο δυναμική από όλες.

Ο Αλέξης Διακόπουλος έδωσε έμφαση στην ετοιμότητα που επέδειξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν ξέρω αν καταλάβατε τι είδους κινητοποίηση υπήρξε και άμεση, μέσα στο τέλος Ιουλίου, βγήκαν όλα μας τα πλοία. Αμέσως και χωρίς κανένα πρόβλημα" συμπληρώνοντας πως αυτό εκτός από την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων δείχνει επίσης πως υπάρχει ένα συγκροτημένο κράτος το οποία αντιδρά.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση