GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Formula 1: Ο Μπότας πρώτος στο Γκραν Πρι της Αυστρίας

Ο Βαλτέρι Μπότας της Mercedes τερμάτισε πρώτος στο γκραν πρι της Αυστρίας, στην πίστα του Σπίλμπεργκ, το πρώτο της νέας σεζόν του παγκόσμ...

Ο Βαλτέρι Μπότας της Mercedes τερμάτισε πρώτος στο γκραν πρι της Αυστρίας, στην πίστα του Σπίλμπεργκ, το πρώτο της νέας σεζόν του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1, που διεξήχθη χωρίς την παρουσία θεατών, μετά τη διακοπή των αγώνων λόγω της πανδημίας. Ο Φινλανδός πιλότος πήρε την πρώτη νίκη της αγωνιστικής χρονιάς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μονεγάσκο, Σαρλ Λεκλέρκ, της Ferrari, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Βρετανός, Λάντο Νόρις, της McLaren, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών.
Ο -έξι φορές- παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον της Mercedes ξεκίνησε από την πέμπτη θέση, καθώς τιμωρήθηκε με τρεις θέσεις, αφού χθες στα προκριματικά σε προσπάθειά του δεν έκοψε ταχύτητα, ενώ είχε κίτρινη σημαία. Η Red Bull κατέθεσε ένσταση και έτσι ο Βρετανός ξεκίνησε από την πέμπτη θέση. Στη συνέχεια ανέβηκε τις θέσεις και έφθασε να κυνηγά τον Μπότας, αλλά στον 59ο γύρο τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων και τερμάτισε τελικά 4ος.
Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός, καθώς αρκετοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την κούρσα με διάφορα τεχνικά προβλήματα. Πιο «ηχηρή» εγκατάλειψη ήταν αυτή του Ολλανδού, Μαξ Φερστάπεν, της Red Bull, o οποίος ήταν νικητής στο συγκεκριμένο Γκραν Πρι τα δύο τελευταία χρόνια. Εκτός από τον Φερστάπεν αποχώρησαν από τον αγώνα και οι Ραϊκόνεν, Γκροζάν, Ράσελ και Στρολ. Συνολικά, στον αγώνα τερμάτισαν μόλις τα έντεκα από τα είκοσι μονοθέσια που εκκίνησαν τον αγώνα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση