GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντι Μάιo για Λιβύη: Οι ξένες παρεμβολές πρέπει να σταματήσουν

Σε συνέντευξή του στη La Stampa, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Λιβύη και στις αναγκαί...

Σε συνέντευξή του στη La Stampa, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Λιβύη και στις αναγκαίες, μελλοντικές κινήσεις, τονίζοντας πως «η επιχείρηση Ειρήνη θα χρησιμεύσει για να τύχει σεβασμού το εμπάργκο όπλων. Οι ξένες παρεμβολές πρέπει να σταματήσουν και είναι ανάγκη να δοθεί ώθηση στη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισε ότι «στο Βερολίνο διεξήχθη μια σύνοδος και οι εμπλεκόμενες πλευρές έλαβαν δεσμεύσεις, τις οποίες και αναμένουμε να σεβαστούν».

Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο μιας «συριοποίησης» της Λιβύης, με διαμοιρασμό ανάμεσα σε Τούρκους και Ρώσους, ο Ντι Μάιο απάντησε ότι «πρόκειται για φόβο που εκφράζουν πολλοί παρατηρητές. Η Λιβύη, όμως, δεν είναι Συρία. Για γεωγραφικούς λόγους αποτελεί αναγκαστικά στρατηγικό συνομιλητή μας, όπως και εμείς για τη Λιβύη. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στρατηγικής σημασίας συνομιλητής», επεσήμανε ο Ιταλός υπουργός και στέλεχος των Πέντε Αστέρων. Παράλληλα, θέλησε να τονίσει: «Σίγουρα υπάρχουν κάποιες χώρες που θα αυξήσουν την επιρροή τους, αλλά εγώ ελπίζω και δουλεύω υπέρ της κυριαρχίας του λιβυκού λαού και για την ενότητα της Λιβύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση