GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δαΐκος: Δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί ο κορονοϊός - Όλοι οι RNA ιοί αλλάζουν

“Θα γίνεται ένας στοχευμένος έλεγχος, δηλαδή άτομα τα οποία θα προέρχονται από χώρες με υψηλότερο κίνδυνο, με όχι τόσο καλά επιδημιολογικ...

“Θα γίνεται ένας στοχευμένος έλεγχος, δηλαδή άτομα τα οποία θα προέρχονται από χώρες με υψηλότερο κίνδυνο, με όχι τόσο καλά επιδημιολογικά δεδομένα θα ελέγχονται με μοριακό έλεγχο κατά την είσοδο στην χώρα. Έτσι θα ελαττωθεί ο κίνδυνος και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε και συρροή τουριστών που θα είναι ανεξέλεγκτη. Υπολογίζεται ότι θα έχουμε 10 έως 20% των αφίξεων του προηγούμενου έτους”, είπε ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας Γεώργιος Δαΐκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχετικά με το άνοιγμα από την 1η Ιουλίου των αεροδρομίων και των αεροπορικών συγκοινωνιών και τα κρούσματα κορονοϊού.
“Έχουμε δει κάποια ανησυχητικά φαινόμενα, συναθροίσεις, συγκεντρώσεις χωρίς μέτρα αλλά νομίζω ο κόσμος σιγά - σιγά συνειδητοποιεί ότι ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσα μας και υπάρχει ο κίνδυνος, δεν έχει εκλείψει. Ακούγοντας και το τι γίνεται και στον πλανήτη ότι κάθε εβδομάδα αυξάνονται τα κρούσματα κατά ένα εκατομμύριο περίπου, νομίζω όλα αυτά είναι μηνύματα ότι ο ιός είναι ανάμεσά μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα βασικά μέτρα, τις αποστάσεις που είναι το κύριο μέτρο προστασίας, τις μάσκες εκεί που χρειάζεται και την αντισηψία”
Ερωτηθείς εάν μπορεί να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα επιδημίας ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ απάντησε: “Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το τι ακριβώς θα γίνει. Ο ιός όπως όλοι οι ιοί RNA αλλάζουν, δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί. Όπως μας συμπεριφερθεί εμείς θα είμαστε λίγο πιο έτοιμοι από ότι είμαστε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση