GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρίτσης: Η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα της - Από ανησυχητική έγινε επικίνδυνη

"Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη πρόκληση από την μεριά του Τούρκου Προέδρου, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι μια πρόκληση α...

"Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη πρόκληση από την μεριά του Τούρκου Προέδρου, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι μια πρόκληση απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα, μιας και είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, απέναντι στον χριστιανισμό και βεβαίως κακά τα ψέματα είναι μια πρόκληση που επηρεάζει τις διεθνείς σχέσεις αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις" είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Οι αντιδράσεις που έχουν υπάρξει αυτές τις πρώτες ημέρες πρέπει να χαρακτηριστούν ως χλιαρές. Περιμένουμε και από την κυβέρνηση Μητσοτάκη τις επόμενες ημέρες, μιας και έχουμε και τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος της εβδομάδας, να θέσει με πολύ επιτακτικό τρόπο το ζήτημα αυτό και βεβαίως πρέπει να σας πω ότι περιμένουμε από την κυβέρνηση, όχι τώρα, εδώ και μήνες, το έχουμε θέσει κατ'επανάληψη, να προχωρήσει το αίτημα για ενεργοποίηση κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία. Η Τουρκία κλιμακώνει σιγά σιγά την επιθετικότητα της, η οποία από ανησυχητική, πλέον έχει γίνει επικίνδυνη" τόνισε.
Επεκτείνοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επί του μετώπου της οικονομίας, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι “η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή που τεχνητά παρουσιάζεται, η κοινωνία είναι σε απόγνωση και οι πολίτες ήδη βιώνουν με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες τις κρίσης, τις οποίες η κυβέρνηση μεγιστοποιεί με την πολιτική της. Στη λογική του “βλέποντας και κάνοντας” με αποσπασματικά μέτρα, επιδότηση της ανεργίας και χωρίς στήριξη των επιχειρήσεων και της εργασίας”.
“Αυτή τη στιγμή επικρατεί χάος στον τουρισμό, με υγειονομικά πρωτόκολλα που αλλάζουν τελευταία στιγμή, τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν διαφορετικές μεταξύ τους δηλώσεις προς τους επαγγελματίες του τουρισμού, με επιχειρήσεις ιδίως στα νησιά που δεν έχουν ανοίξει ακόμη. Στις περιοδείες μας σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε μια τραγική κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την έγκαιρη στήριξη του τουρισμού, τη “ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας” με ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων κυρίως μέσω της στήριξης της ζήτησης στον εγχώριο τουρισμό”, υπογράμμισε..
Σχολιάζοντας την “ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι “έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει περισσότερο προς την Ευρώπη για δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους τουρίστες στις χώρες προέλευσης, αλλά και στον εγχώριο πληθυσμό για να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει”. “Η προχειρότητα και οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, κοστίζουν ακριβά στην ελληνική κοινωνία. Ο ιός είναι ακόμη παρών. Επομένως η οικονομική δραστηριότητα πρέπει να προχωρήσει με κανόνες και πρωτόκολλα, καθώς η δημόσια υγεία δεν μπορεί να τίθεται σε διακινδύνευση” συμπληρωσε. 
Ερωτηθείς για τους διαλόγους Παππά και Μιωνή, αλλά και όσα έχουν αποκαλυφθεί από τον κ. Καλογρίτσα απάντησε ότι "εδώ κατά τη γνώμη μας έχουμε μια τρομακτική προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με δήθεν αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στις οποίες βοηθούν μερίδα ΜΜΕ. Μια προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να δημιουργηθεί ένα κλίμα λασπολογίας και σκανδαλολογίας τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει όλες αυτές, τις ιστορικών διαστάσεων προκλήσεις και σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, και σε σχέση με την οικονομία και σε σχέση με τους υγειονομικούς κινδύνους. Αντ'αυτού η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με τέτοιου τύπου ζητήματα". "Ο κ. Παππάς έχει δώσει τις απαντήσεις του και μάλιστα και στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και είχε την παρρησία να αναλάβει την ευθύνη του για το περιεχόμενο και επιτρέψτε μου να πω δεν θυμάμαι στελέχη του παλιού δικομματισμού να προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις, όταν είχαμε καραμπινάτες υποθέσεις σκανδάλων" πρόσθεσε. "Αυτό που λέμε είναι όλα στο φως, όποιος έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί όμως ο δημόσιος βίος της χώρας να σέρνεται στον βούρκο της λασπολογίας, όπως επιχειρούν να κάνουν κάποια ΜΜΕ και όπως σιγοντάρει η κυβέρνηση" υπογράμμισε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση