GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βελόπουλος: Μπορεί να έχουμε κάτι κακό με την Τουρκία - Πρέπει να ορίσουμε κόκκινες γραμμές

“Το πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής εδώ και δεκαετίες είναι ο κατευνασμός, είναι μία λάθος τακτική, δεν έχουμε διαβάσει τον τ...

“Το πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής εδώ και δεκαετίες είναι ο κατευνασμός, είναι μία λάθος τακτική, δεν έχουμε διαβάσει τον τουρκικό παράγοντα. Ο Θουκυδίδης έλεγε ότι πρέπει να διαβάσεις τον εχθρό σου, τον αντίπαλο σου για να μπορείς να κοιμηθείς. Δεν τον διαβάζουμε. Το τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη κακώς έγινε, γιατί έγινε με εντολή ή παραίνεση των Γερμανών, το λέει ο γερμανικός Τύπος. Από την άλλη για τον κ. Ροζάκη, εδώ και χρόνια έχει αυτές τις απόψεις. Βέβαια, στο πολύ μακρινό παρελθόν έλεγε άλλα πράγματα ο κ. Ροζάκης για την ΑΟΖ. Τώρα μίλησε για απομακρυσμένο, απομονωμένο νησί για το Καστελλόριζο. Βγήκα στη Βουλή και απαίτησα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να διώξει τον Ροζάκη, από ότι φαίνεται τον διώχνουν”, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Κάνει τραγικά λάθη η ΝΔ και φοβάμαι ότι θα τα πληρώσουμε. Αύγουστο, Σεπτέμβριο πέρα από τα οικονομικά που έρχεται η καταιγίδα, μπορεί να έχουμε κάτι κακό με την Τουρκία, δεν το εύχομαι, αλλά πρέπει να ορίσουμε κόκκινες γραμμές. Ποια είναι η δική μας κόκκινη γραμμή, λένε οι Τούρκοι για τα 6 ναυτικά μίλια, casus belli; Η δική μας αντιπρόταση είναι έρχεσαι στα 12 μίλια; Σου βυθίζουμε το σκάφος, σου καταρρίπτουμε το αεροσκάφος και σου κάνουμε το αυτονόητο. Εμείς προστατεύουμε την εθνική μας κυριαρχία. Casus belli και η Ελλάδα, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αλλιώς θα φτάσουν στο Σούνιο στα 6 ναυτικά μίλια θα πάνε και θα λένε ότι είναι εθνικά ύδατα. Αυτό θέλουν οι Έλληνες; Εγώ δεν θέλω αυτό. Θέλω πίσω την εθνική μου αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Την απολέσαμε" σχολίασε.
“Από τον Ιούνιο που ξεκίνησε η ιστορία της διακυβέρνησης της ΝΔ επιμένω σε μία σύγκληση εμπειρογνωμόνων και παραγόντων για να δώσουμε μελέτες στοιχεία για την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα σε αλιεία, αγροτική οικονομία και κτηνοτροφία. Αυτοί κάνουν τα ακριβώς αντίθετα, φορολογούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς αντί να δώσουν κίνητρα για να παράγουμε πλούτο. Λέγαμε ότι ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία, δεν είναι η βαριά βιομηχανία ο τουρισμός γιατί είναι υψηλού ρίσκου οικονομική πολιτική, με μία πανδημία το είδαμε, με ένα πρόβλημα με την Τουρκία το βλέπουμε μπορεί να συμβεί το μοιραίο και να τελειώσει ο τουρισμός. Εγώ επιμένω στη ΝΔ και της λέω πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τον παραγωγικό μας ιστό, δεν μπορεί να είμαστε παροχή υπηρεσίας χώρα. Διαφωνώ με τη λογική αυτή”, σημείωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Αναφερόμενος στις εξαμηνιαίες τάσεις της MRB που εμφανίζουν την Ελληνική Λύση στο 3,8% και τη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ της τάξης των 18,2%, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “και προεκλογικά αλλά και πάντοτε χρόνια τώρα δεν σχολιάζω τις δημοσκοπήσεις, και δεν σχολιάζω για ένα και μόνο γεγονός, είναι μία φωτογραφία της στιγμής όπως λένε και οι ίδιοι. Είναι όμως μία αποτύπωση της πραγματικότητας. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ δεν έχει αντίπαλο, στην παρούσα φάση ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο, επικοινωνιακά έχει καθηλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε προβλήματα που του δημιούργησε η άσκηση των 4,5 – 5 ετών διακυβέρνησης ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι δικά του θέματα”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση