GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανησυχία στη Λάρισα: 13 τα κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ανησυχία επικρατεί στη Λάρισα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσοκομειακών μονάδων ...

Ανησυχία επικρατεί στη Λάρισα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δύο νοσοκομειακών μονάδων της Λάρισας.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος, εκτός από τα επτά κρούσματα που διαπιστώθηκαν χθες, επιβεβαιώθηκαν ακόμη δύο σε γιατρούς του χειρουργικού τομέα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τέσσερα στο Γενικό (ένας γιατρός και τρεις νοσηλεύτριες).

Ως εκ τούτου, τα συνολικά κρούσματα κορονοϊού σε γιατρούς και νοσηλευτές των δύο νοσοκομείων ανέρχονται πλέον σε 13.

Σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί 60 δείγματα κυρίως από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αναμένονται και τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Μάλιστα, στο Πανεπιστημιακό έκλεισαν από σήμερα και μέχρι την Κυριακή δύο κλινικές -η ΩΡΛ και η Αγγειοχειρουργική- όπως και τα τακτικά ιατρεία, προκειμένου να απολυμανθούν, καθως εκεί εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος σημείωσε πως εννέα γιατροί έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό, και ένας γιατρός και τρεις νοσηλεύτριες βγήκαν επίσης θετικοί, ωστόσο, θα επανεξεταστούν και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αύριο.

Όπως είπε, «οι γιατροί δεν μολύνθηκαν από ασθενείς» και η ενδονοσοκομειακή διασπορά προήλθε από γιατρούς που επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική. «Ηταν ασυμπτωματικοί. Είναι οι πιο επικίνδυνοι φορείς, καθώς δεν δίνουν σημασία στα συμπτώματα», προσέθεσε. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας επισήμανε ότι όλα δείχνουν πως «τα κρούσματα θα αυξηθούν» και πως γι’ αυτό «το σημαντικότερο είναι να γίνουν όσο πιο γρήγορα ιχνηλατήσεις και να βγουν το συντομότερο τα αποτελέσματα. Οταν κάποιος δεν διαγιγνώσκεται για μια ημέρα, τότε μπορεί να διασπείρει».

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος ζήτησε να ενισχυθούν σε προσωπικό και εξοπλισμό τα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση