GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: 151 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο - Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

Ανακοινώθηκαν οι εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 151 νέα κρούσματα κορονοϊού, ό...

Ανακοινώθηκαν οι εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 151 νέα κρούσματα κορονοϊού, όπως γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει πλέον σε 5270. Μόλις επτά από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας μας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού παραμένουν 210, ωστόσο, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε μία 85χρονη ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" κι έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 211.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 151 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩτην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορονοϊό

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Νέα "έκρηξη" ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 151 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 12 είναι εισαγόμενα. Συγκεκριμένα, τα επτά εντοπίστηκαν σε ελέγχους που έγιναν στις πύλες εισόδου της χώρας μας, ενώ πέντε προσήλθαν αυτοβούλως. Στο "κόκκινο" εξακολουθούν να βρίσκονται η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 17 κρούσματα στον Έβρο, που συνδέονται με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

-46 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,

-38 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

-2 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

-1 στην Π.Ε. Κορινθίας

-2 στην Π.Ε. Αχαΐας

-1 στην Π.Ε. Δράμας

-17 στην Π.Ε. Έβρου (όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη)

-1 στην Π.Ε. Ημαθίας

-2 στην Π.Ε. Ηρακλείου

-3 στην Π.Ε. Κέρκυρας

-2 στην Π.Ε. Κεφαλονιάς

-1 στην Π.Ε. Κοζάνης

-6 στην Π.Ε. Λάρισας

-1 στην Π.Ε. Λέσβου

-3 στην Π.Ε. Μαγνησίας

-4 στην Π.Ε. Πέλλας

-1 στην Π.Ε. Πιερίας

-2 στην Π.Ε. Ροδόπης

-1 στην Π.Ε. Σερρών

-1 στην Π.Ε. Τρικάλων

-1 στην Π.Ε. Φθιώτιδας

-2 στην Π.Ε. Φλώρινας

-1 στην Π.Ε. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση