GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟ ΤΟ 2013 υπήρχε ο κίνδυνος! ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ στη χθεσινή καταστροφή στον Λίβανο...

Βασίλειος Τσάμης Οπως προκύπτει μέσα απο τις περιγραφές Διεθνών μμε, το φορτίο νιτρικού αμμωνίου έφτασε στο Λίβανο τον Σεπτέμβριο του 20...

Βασίλειος Τσάμης
Οπως προκύπτει μέσα απο τις περιγραφές Διεθνών μμε, το φορτίο νιτρικού αμμωνίου έφτασε στο Λίβανο τον Σεπτέμβριο του 2013
Πλοίο με σημαία Μολδαβίας που έπλεε από τη Γεωργία προς τη Μοζαμβίκη αγκυροβόλησε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου!, αφού πρώτα αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα στη θάλασσα, το επικίνδυνο φορτίο του εκφορτώθηκε και τοποθετήθηκε στο υπόστεγο 12 του λιμανιού της Βηρυτού.
Στον Λίβανο οι πολιτικοί και οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν το πρόβλημα.
Στις 27 Ιουνίου 2014, ο τότε διευθυντής του Τελωνείου του Λιβάνου Shafik Merhi έγραψε μια επιστολή ζητώντας λύση στο ζήτημα.
Και κατά τα επόμενα τρία χρόνια οι τελωνειακοί αξιωματούχοι έστειλαν τουλάχιστον πέντε ακόμη επιστολές και πρότειναν τρεις επιλογές, όπως η εξαγωγή του νιτρικού αμμωνίου, η παράδοσή του στον λιβανικό στρατό ή η πώληση του στην ιδιωτική λιβανική εταιρεία εκρηκτικών υλών, δεν έλαβαν απάντηση στις επιστολές τους.
Στις 27 Οκτωβρίου 2017, ο Badri Daher, νέος διευθυντής της τελωνειακής διοίκησης του Λιβάνου έστειλε μια νέα επιστολή προς τις αρμόδιες αρχές παροτρύνοντας να αποφασίσουν σχετικά με το θέμα ενόψει του κινδύνου.
Στην περιοχή υπήρχαν και αποθήκες πυρομαχικών της Χεζμπολάχ δεδομένου ότι το λιμάνι είναι ελεγχόμενο απο την Χεσπολαχ και είναι πύλη εισόδου - διακίνησης όπλων και πυρομαχικών.
Εδω αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα πριν 4 χρόνια είχε απείλησε να χτυπήσει τη δεξαμενή αμμωνίας της Χάιφα, στο Ισραήλ. Είχε πει ότι θα ηταν ακριβώς σαν μια πυρηνική βόμβα.
Τελικά, το γεγονός ότι η Χεσπολαχ έχει κάνει τον Λίβανο αποθήκη πυρομαχικών, αλλά και η κακοδιαχείριση από την άρχουσα τάξη για το πρόβλημα τoυ αποθηκευμένου νιτρικού αμμωνίου οδήγησαν τον Λίβανο στην χθεσινή καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση