GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπαρτσελόνα και Μέσι... 20 χρόνια μετά

H Μπαρτσελόνα, οι φίλοι της και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά την ανακοίνωση των...

H Μπαρτσελόνα, οι φίλοι της και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά την ανακοίνωση των δικηγόρων του Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι μέσω ενός fax που στάλθηκε χθες το απόγευμα (25/08) ζήτησαν την άμεση διακοπή του συμβολαίου του, ώστε να είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, στην Μπαρτσελόνα έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να ανατρέψουν την απόφαση του Μέσι. Αν και η νομική υπηρεσία των Καταλανών θεωρεί με βεβαιότητα ότι η ειδική ρήτρα αποδέσμευσης έχει λήξει στις 10 Ιουνίου, κάποιοι υποστηρίζουν πως εάν δεν υπάρξει διέξοδος, το θέμα πρέπει να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Η ετήσια ρήτρα απελευθέρωσης έληξε πριν από τις 10 Ιουνίου, αλλά η πανδημία του κορονοϊού επιτρέπει στον Λιονέλ Μέσι να βασιστεί στο γεγονός ότι το πνεύμα του νόμου δείχνει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή τη ρήτρα στο τέλος της σεζόν.

Εάν είχε οριστεί η 10η Ιουνίου, ήταν επειδή, σε μια κανονική σεζόν, τα παιχνίδια θα τελείωναν νωρίτερα, ενώ υπήρχε μια προθεσμία για τον παίκτη να το σκεφτεί και να το κοινοποιήσει 20 ημέρες πριν από τη λήξη του συμβολαίου.

Αλλά αυτή η σεζόν ήταν πολύ ασυνήθιστη και έληξε στα μέσα Αυγούστου. Και υπάρχουν έγγραφα υπογεγραμμένα από τη Μπαρτσελόνα και τη FIFA, ότι η σεζόν έληξε όταν διεξήχθη ο τελευταίος αγώνας.

Ο σύλλογος, από την πλευρά του, κατανοεί ότι η ρήτρα έληξε στις 10 Ιουνίου και το συμβόλαιο είναι σε ισχύ. Είναι όμως λίγοι, διότι σχεδόν κανείς δεν θέλει να συμμετάσχει σε αγωγή απέναντι στον θρύλο του συλλόγου.

Έτσι η Μπαρτσελόνα μάλλον θα προσπαθήσει να καθίσει στο τραπέζι με τον Λιονέλ Μέσι για να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη. Η Μπαρτσελόνα θεωρεί ως αφετηρία της διαπραγμάτευσης, ότι ο Μέσι μπορεί να φύγει αρκεί να είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εισπράξει επιπλέον χρήματα από αυτά που έφερε ο Νεϊμάρ για να πάει στην Παρί ΣΖ.

Πάντως ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα και έμβλημα του συλλόγου, ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία των Καταλανών, θέλει να φύγει ελεύθερος από την ομάδα όπου βρίσκεται τα τελευταία 20 χρόνια.

Ήταν 17 Σεπτεμβρίου 2000, όταν 13χρονος Λιονέλ Μέσι επιβιβάστηκε για πρώτη φορά σε αεροπλάνο. Ο πατέρας του Τζορτζ τον συνόδευε, γεμάτος ελπίδες και ανησυχίες.

Το αγόρι ήταν πολύ δυνατό στο παιχνίδι, αλλά αντιμετώπιζε ορμονικό πρόβλημα. Και η θεραπεία ήταν ακριβή, αλλά την ανέλαβε η Μπαρστελόνα. Το αεροπλάνο από το Μπουένος Άιρες πήγε στη Βαρκελώνη. Ο Μέσι υπέγραψε καταρχήν ένα συμβόλαιο γραμμένο σε χαρτοπετσέτα, μία υπογραφή δίπλα σε εκείνη του Τσάρλες Ρέσακ.

Και κατάφερε, μετά από 16 σεζόν στην πρώτη ομάδα, να έχει κερδίσει μαζί της τα πάντα. Ποιος θα είναι όμως ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του; Μάντσεστερ Σίτι, Παρί ΣΖ και Ίντερ φέρονται ως οι τρεις υποψίες να... υποδεχθούν τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Η γαλλική αθλητική εφημερίδα L’ Equipe, αναφέρει σήμερα: «Λιονέλ Μέσι στη Παρι ΣΖ, ένα απρόσιτο όνειρο;», σημειώνοντας ότι ακόμα κι αν ήταν ελεύθερος, ο μισθός του Λιονέλ Μέσι θα κάνει την άφιξή του στο Παρίσι «αδύνατη», σύμφωνα με το σύλλογο.

Να σημειωθεί ότι τα «Football Leaks» είχαν αποκαλύψει ότι το συμβόλαιό του έφτανε τα 104 εκατ. ευρώ ετησίως (!). Το ESPN ανέφερε χθες ότι στην Μάντσεστερ Σίτι μελετούν τις παραμέτρους για την μεταγραφή του Αργεντινού σούπερ σταρ, ενώ πρόσφατα η Gazzetta dello Sport, έγραψε ότι ο Κινέζος ιδιοκτήτης της Ίντερ, Ζανγκ Τζιντόνγκ, ζήτησε την έγκριση του προέδρου της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, προκειμένου να προχωρήσει στην μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι.

Προς το παρόν, ο Μέσι καλείται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα την Κυριακή (30/08), για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση