GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει ο Δήμαρχος Θήρας για την 24χρονη που ταξίδεψε ενώ ήταν θετική στον κορονοϊό - ΒΙΝΤΕΟ

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για την 24χρονη, η οποία ενώ γνώριζε ότι ήταν θετική στον κορονοϊό, αποφάσισε να ταξιδέψει γ...

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για την 24χρονη, η οποία ενώ γνώριζε ότι ήταν θετική στον κορονοϊό, αποφάσισε να ταξιδέψει για τη Σαντορίνη. Η νεαρή 24χρονη νεφροπαθής είχε προγραμματίσει διακοπές αλλά και αιμοκάθαρση στη Σαντορίνη.

Μία ημέρα πριν το ταξίδι της για τη Σαντορίνη, το τεστ για κορονοϊό που είχε υποβληθεί βγήκε θετικό, όμως δεν ακύρωσε τις διακοπές και επιβιβάστηκε στο πλοίο στον Πειραιά.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Θήρας, ενημερώθηκε σχετικά και ξεκίνησε η κινητοποίηση για τον εντοπισμό της. Με εντολή του Λιμενικού της απαγορεύτηκε να κατέβει στο νησί και επέστρεψε στον Πειραιά.

«Το χειρότερο αποτράπηκε», ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αντώνης Σιγάλας, τονίζοντας ότι διαφορετικά η μόλυνση θα είχε ταξιδέψει μαζί με την 24χρονη ως τους 24 νεφροπαθείς στο νοσοκομείο του νησιού.

«Είχαμε αίτημα από μια νεφροπαθή ότι ήθελε να κλείσει για αιμοκάθαρση την Παρασκευή. Ενημερώθηκε ότι έπρεπε να έχει αρνητικό τεστ 48 ώρες πριν κι έτσι έκανε το τεστ την περασμένη Τρίτη. Την Πέμπτη μπήκε στο πλοίο γνωρίζοντας ότι είναι θετική στον κορονοϊό».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαντορίνης, το νοσοκομείο του νησιού ενημερώθηκε από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για την 24χρονη. Όταν μάλιστα γιατροί επικοινώνησαν μαζί της τηλεφωνικά εκείνη δεν έκρυψε ότι σε δύο ώρες θα έφτανε, αφού ήταν ήδη στο πλοίο. Το νοσοκομείο αναγκάστηκε να ενημερώσει το Λιμενικό.

Η 24χρονη που είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, νοσηλεύεται πλέον σε νοσοκομείο της Αττικής. Από το λιμάνι του Πειραιά την παρέλαβε ασθενοφόρο ενώ, επισημαίνεται ότι στο πλοίο ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση