GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος - Κορονοϊός: Στα 350 άτομα το όριο ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις

Mέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνει σε ισχύ το μέτρο του ανώτατου όριου των 350 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις στην Κύπρο. Σύμ...

Mέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνει σε ισχύ το μέτρο του ανώτατου όριου των 350 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις στην Κύπρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ανά ώρα πρέπει να είναι 250 άτομα. Για παράδειγμα, εάν ο συνολικός αριθμός των καλεσμένων είναι 1.000 άτομα, τότε ο ελάχιστος χρόνος για τον χαιρετισμό και την δεξίωση θα είναι 4 ώρες. Η διαδικασία του συνηθισμένου χαιρετισμού (ασπασμός, χειραψία) δεν επιτρέπεται. Το ζευγάρι ή οι γονείς του βρέφους υποχρεούνται να παραδώσουν λίστα με τους καλεσμένους για cocktail ή/και δείπνο για διευκόλυνση της ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος ανάμεσα στους καλεσμένους. Οι υπεύθυνοι του χώρου οφείλουν να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου της εκδήλωσης.

Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου όπου διεξάγεται το μυστήριο ή η δεξίωση.

Επιπλέον η χωροθέτηση των τραπεζιών πρέπει να γίνεται με τρόπο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός των καλεσμένων και να διασφαλίζεται η φυσική αποστασιοποίηση των διαφορετικών ομάδων καλεσμένων. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, δεν πρέπει να υπάρχει προκαθορισμένος χώρος για χορό (πίστα) στην εκδήλωση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τοποθετείται από τους υπεύθυνους αντισηπτικό σε διάφορα σημεία του χώρου, για απολύμανση των χεριών.

Τέλος, κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση