GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ! 48 ανεμογεννήτριες θα "εγκατασταθούν" στην Ανατολική Μάνη που καίγεται...

Σε εξέλιξη, με διάσπαρτες και πολλές εστίες πλέον και όχι ενιαίο πύρινο μέτωπο, είναι η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκτασ...

Σε εξέλιξη, με διάσπαρτες και πολλές εστίες πλέον και όχι ενιαίο πύρινο μέτωπο, είναι η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, η οποία εξαπλώθηκε σε μία πελώρια έκταση σχεδόν σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο ανάμεσα σε Γύθειο και Αρεόπολη...

Το μέτωπο ξεκίνησε ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα αλλά γρήγορα πήρε έκταση.

Στο σημείο μαζί με τις συνεχείς ενισχύσεις που έχουν σπεύσει πλέον επιχειρούν συνολικά 155 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 49 σε πεζοπόρα τμήματα, 47 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις γίνουν μάχη για να περιορίσουν όσο το δυνατό την καταστροφή ώστε με το πρώτο φως της Κυριακής να αποσταλούν και νέες ξεκούραστες ενισχύσεις αλλά και όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

“Είναι η τρίτη φωτιά μέσα σε είκοσι μέρες και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πάντα μετά τις 15 Αυγούστου, όπου ξεκινάνε τα μελτέμια κάποιοι έχουν άλλα σχέδια εδώ για την περιοχή. Δεν έχω κάποια υπόνοια, απλά όταν έχεις μια φωτιά με δυο διαφορετικές εστίες ταυτόχρονα, φοβάμαι πως δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ας κάνουν τις έρευνες τους. Σε αυτή τη φάση δεν βλέπω οι δυνάμεις να μπορούν να την οριοθετήσουν μέχρι την νύχτα. Η φωτιά έχει ανοίξει σε τουλάχιστον 20χιλ” δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Γιώργος Εξαρχάκος.

Την ίδια ώρα σημασία έχει και η είδηση ότι εκκρεμεί ήδη  η τοποθέτηση 48 ανεμογεννητριών στην περιοχή. Την κατασκευή των ανεμογεννητριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με 4 αιολικά πάρκα,  στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, επέτρεψε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) από το 2018, απορρίπτοντας προσφυγές της Ελληνικής Ορθολογικής Εταιρείας και 1.196 κατοίκων της Λακωνίας και των γύρω περιοχών, κατά του υπουργού Περιβάλλοντος, ώστε να ακυρωθούν δύο σχετικές αποφάσεις του.

1 σχόλιο

  1. Ειναι αναγκη να το καινε οπως εγινε στην Ευβοια η τη Κερκυρα.Ετσι κι αλλιως αυτοι παρακαμπτουν νομους,Συνταγμα,ηθικη,ετσι απροκαλυπτα.Εδω βρηκαν να κρατησουν προσχηματα;Μη ξεχασετε να τους ξαναψηφισετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση