GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρδαλιάς: Το 83% των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα είναι εγχώρια - Δεν ευθύνεται ο Τουρισμός

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ανακοινώθηκε ότι "όπου χρειάζεται ν...

Στη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ανακοινώθηκε ότι "όπου χρειάζεται να ληφθούν οριζόντια μέτρα λαμβάνονται και θα λαμβάνονται". "Αν δεν τηρήσουμε τους κανόνες, τα πράγματα μπορεί να πάρουν πολύ δύσκολη τροπή. Παρατηρούμε άνοδο των κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες και γι'αυτό λήφθηκαν μέτρα. Κάποιοι διαμαρτύρονται, δεν κάνουμε διακρίσεις στις περιοχές" τόνισε.

"Για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές, ειδικό πρωτόκολλο θα προταθεί από την επιτροπή επιστημόνων για τους χώρους εργασίας και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες με φόντο τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα" όπως ανέφερε. "Γίνεται ειδική προετοιμασία και για τα σχολεία και θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση" πρόσθεσε.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι "για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα δεν ευθύνεται ο τουρισμός, διότι με το σύστημα PLF τα καταγεγραμμένα θετικά εισαγόμενα κρούσματα είναι 615 σε πάνω από 319.000 ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στις πύλες εισόδου, από τις οποίες πέρασαν πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα. Αυτά τα κρούσματα είναι το 17% των συνολικών κρουσμάτων από 1 Ιουλίου μέχρι χθες. Το 83% είναι εγχώρια" και πρόσθεσε "η μετάδοση του ιού οφείλεται στην εγχώρια κυκλοφορία και τη μη τήρηση των προφυλάξεων. Υπάρχουν χώρες που δεν άνοιξαν τον τουρισμό και έχουν χειρότερες επιδόσεις".

"Οποιαδήποτε χαλάρωση ανοίγει την πόρτα στον ιό, αυτή την πόρτα πρέπει να την αφήσουμε κλειστή. Ο τρόπος είναι ένας: τηρούμε όλοι τα μέτρα" κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση