GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Για ποιους είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ όταν έρχονται στην Ελλάδα

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το "καμπανάκι" που χτύπησε από τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού. Μεταξύ αυτών συμπερ...

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το "καμπανάκι" που χτύπησε από τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και η υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου από όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από συγκεκριμένες χώρες, αλλά και από τους εισερχομένους από τα χερσαία σύνορα.

Συγκεκριμένα, με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

Αναφορικά με τα χερσαία σύνορα από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για όλους τους εισερχόμενους, το οποίο θα πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση