GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελληνοτουρκικά: Αυστηρό μήνυμα Μπορέλ για το Γιαβούζ

Περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Άγκυρας για νέες γεωτρήσεις σε θαλάσσια ζώνη...

Περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Άγκυρας για νέες γεωτρήσεις σε θαλάσσια ζώνη που έχει οριοθετηθεί από την Κύπρο και την Αίγυπτο, επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.
Ο κ. Μπορέλ κάλεσε την Τουρκία να τερματίσει αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακεί πλήρως σε ευρύ διάλογο με την Ε.Ε.
Ειδικότερα, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει:
«Η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες γεωτρήσεις από το Γιαβούζ σε θαλάσσια ζώνη που έχει οριοθετηθεί από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.
Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για άμεση αποκλιμάκωση, η οποία είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή.
Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακούν πλήρως και με καλή πίστη σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση