GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νορβηγία: Πολική αρκούδα σκότωσε τουρίστα - Δέχθηκε επίθεση σε κάμπινγκ

Ένας άντρας σκοτώθηκε από μια πολική αρκούδα στα νησιά της Νορβηγικής Αρκτικής, Σβάλμπαρντ, νωρίς την Παρασκευή, ανέφεραν οι τοπικές αρχέ...

Ένας άντρας σκοτώθηκε από μια πολική αρκούδα στα νησιά της Νορβηγικής Αρκτικής, Σβάλμπαρντ, νωρίς την Παρασκευή, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό σε εννέα χρόνια. Ο τουρίστας δέχτηκε επίθεση σε κάμπινγκ λίγες ώρες πριν την αυγή. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την ταυτότητα του άνδρα, σύμφωνα με το Reuters.
«Η αρκούδα πυροβολήθηκε από ανθρώπους στο χώρο και συνέχισε να περπατά με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται κοντά», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Σβάλμπαρντ, Σόλβι Έλβενταχ. «Η αρκούδα βρέθηκε λίγο αργότερα στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου».
Στα μισά του δρόμου μεταξύ της βόρειας άκρης της Ευρώπης και του Βόρειου Πόλου, το αρχιπέλαγος Svalbard με χιονισμένα βουνά και παγετώνες φιλοξενεί 2.939 άτομα και 975 πολικές αρκούδες, σύμφωνα με το στατιστικό γραφείο της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο. Οι πολικές αρκούδες είναι ένα προστατευόμενο είδος και ο πυροβολισμός εναντίον τους επιτρέπεται μόνο για αυτοάμυνα και ως έσχατη λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση