GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται αλλαγές στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια μετά τη φετινή "βουτιά" στις βάσεις

Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κ...

Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως, είπε ότι τα τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, η φετινή «βουτιά» των βάσεων δηλαδή, πρέπει να μας προβληματίσουν όλους.

"Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας που δεν βρίσκει εύκολα λύση. Χρόνια παθογένεια που επιδεινώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση με την άκριτη δημιουργία νέων τμημάτων, πάρα πολλών, σε πολλά μέρη της χώρας. Η κυβέρνησή μας έβαλε ένα τέλος σε αυτό, καθώς ανέστειλε τμήματα που είχαν δημιουργηθεί με βουλευτικές τροπολογίες της τελευταίας στιγμής" δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Όσο για τον τρόπο εισαγωγής, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι "βρισκόμαστε σε εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και ανάμεσα στις λύσεις που συζητάμε είναι να θέτει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής για μάθημα που θεωρεί εξαιρετικά βασικό: Πχ. στο Μαθηματικό τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές – η Οικονομία, στις Σχολές πληροφορικής η πληροφορική. Ανάμεσα σε διάφορες λύσεις που συζητάμε".

"Ο διάλογος αυτός τώρα θα εντατικοποιηθεί. Θέλουμε πάντως και η λύση να είναι στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των Πανεπιστημίων και της διεθνούς τάσης" πρόσθεσε.

Η υπουργός προανήγγειλε ακόμη αναδιάταξη των σχολών και των τμημάτων. Όπως σημείωσε η κ.Κεραμέως, "πρέπει ο χάρτης να διαμορφώνεται στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων, στη βάση πραγματικών αναγκών της χώρας. Μέρος της λύσης είναι και οι άλλες επιλογές που προσφέρονται στους νέους μας – δρόμοι επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης – και εκεί βρίσκεται προ διαβούλευσης ένα Ν/Σ που αναβαθμίζει επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση. Θέλουμε λύσεις με διεξόδους για τους νέους. Όχι να τους ανοίγουμε τον δρόμο στην ανεργία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση