GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραγωδία στην Εύβοια: Ανακοινώνεται σήμερα το χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων

Οκτώ θανάτους και ανυπολόγιστες καταστροφές άφησε στο πέρασμά της από την Εύβοια η κακοκαιρία "Θάλεια". Οι κάτοικοι μετρούν...

Οκτώ θανάτους και ανυπολόγιστες καταστροφές άφησε στο πέρασμά της από την Εύβοια η κακοκαιρία "Θάλεια". Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και προσπαθούν να καταγράψουν τις ζημιές από τις πλημμύρες.

Χθες, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στις περιοχές εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να διαθέσει ταχύτατα τις αποζημιώσεις στους πληγέντες της θεομηνίας από το εθνικό αποθεματικό. Το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση αποζημιώσεων θα ανακοινωθεί σήμερα, από κυβερνητικό κλιμάκιο που θα κάνει αυτοψία στις πλημμυροπαθείς περιοχές της κεντρικής Εύβοιας.

«Ειδικά σε ζητήματα που αφορούν στην οικοσκευή των συμπολιτών μας, που έχασαν τις περιουσίες τους, θα επιμείνω και θα πιέσω ώστε οι εκταμιεύσεις να είναι ταχύτατες, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν από την πρωτοφανή αυτή θεομηνία», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θα επιτηρήσει προσωπικά τα χρονοδιαγράμματα ώστε να πιστωθούν το ταχύτερο δυνατό πόροι στους δικαιούχους. Στήριξη θα παρασχεθεί, επίσης, σε επιχειρήσεις οι οποίες αδυνατούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, ενώ θα εξεταστούν και τρόποι αποζημίωσης αγροτών, ειδικά εάν κριθεί ότι τα χωράφια τους έχουν υποστεί ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα σε βάθος χρόνου. «Θα ζητήσω παρουσία και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αύριο, στην επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου, ώστε να δούμε με ποιον τρόπο μπορούν να δρομολογηθούν αποζημιώσεις σε αγρότες. Γιατί καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην χάθηκε μόνο η σοδειά, αυτή που είχαν σπείρει, αλλά μπορεί να έχει γίνει πιο δομική ζημιά στα χωράφια τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση