GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στη Γαλλία

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 7.379 νέα κρούσματα του κορονοϊού την Παρασκευή, τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί σε διάστημα 24 ωρών μετά...

Στη Γαλλία καταγράφηκαν 7.379 νέα κρούσματα του κορονοϊού την Παρασκευή, τα περισσότερα που έχουν εντοπιστεί σε διάστημα 24 ωρών μετά την άρση του lockdown, στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο χθεσινός απολογισμός ήταν κατά τι μικρότερος από το απόλυτο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 που είχε καταγραφεί στη Γαλλία: 7.578 νέες μολύνσεις στις 31 Μαρτίου, στην κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας. Η άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων εγείρει την ανησυχία ενός νέου lockdown, με τον Εμανουέλ Μακρόν να δηλώνει νωρίς την Παρασκευή πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποφύγουμε ένα νέο lockdown και κυρίως ένα εθνικό lockdown», προσθέτοντας ωστόσο ότι θα ήταν επικίνδυνο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτό. Κάνοντας τον απολογισμό όλης της εβδομάδας το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας σχολίασε ότι στη χώρα παρατηρείται «μια εκπληκτική εξάπλωση του ιού».

Οι Αρχές τώρα αναζητούν τρόπους να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού χωρίς να επιβάλουν νέο lockdown. Εξάλλου την Τρίτη ανοίγουν ξανά τα σχολεία, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Μέχρι στιγμής η μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού δεν έχει οδηγήσει σε αντίστοιχη αύξηση των νοσηλειών ή των θανάτων.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 20 νέους θανάτους από κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 30.596, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας ανέβηκε κατά έξι σε 387. Οι γαλλικές Αρχές τονίζουν ότι τώρα ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των πιο νέων ατόμων που εμφανίζουν σπάνια σοβαρά συμπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση