GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολεμικές ιαχές από Ακάρ: Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα προστατεύσουν τη χώρα με κάθε κόστος

Τη σκυτάλη των προκλήσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Ατατούρκ, ...

Τη σκυτάλη των προκλήσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επίσης επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Ατατούρκ, με αφορμή την εθνική επέτειο για την Τουρκία για τη Μάχη του Σαγγαριού. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε το παρακείμενο κρατικό νεκροταφείο, όπου υπάρχουν οι τάφοι πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών της χώρας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βιβλίο επισκεπτών, ο Χουλουσί Ακάρ έγραψε:

«Φέρουμε ιστορική ευθύνη στους ώμους μας. Με αυτή την επίγνωση οι ηρωικές, τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και ικανές να προστατεύσουν τη χώρα μας, το έθνος μας, τις εθνικές και ηθικές αξίες μας, τα διεθνή μας δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα δίκαιά μας με κάθε κόστος σήμερα, όπως κάναμε και στο παρελθόν.

Σημειώνεται ο Τούρκος πρόεδρος από το μαυσωλείο του Ατατούρκ δήλωσε ότι η Τουρκία «δεν θα υποκύψει στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία συνεχίζεται και σήμερα, συνέχισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι απολύτως τυχαίο που αυτοί που επιδιώκουν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο είναι οι ίδιοι με αυτούς που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα».

«Ακριβώς όπως το έθνος μας πέτυχε τη νίκη στον αγώνα της για την ανεξαρτησία, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις για μια σύγχρονη Συνθήκη των Σεβρών στη γαλάζια πατρίδα μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση