GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο πλευρό της Ελλάδας το Ισραήλ στην κρίση με την Τουρκία - ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη Από το πρωί ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι έχει εκφράσει με τον πιο έντονο τρόπο για λογαριασμό τη...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από το πρωί ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι έχει εκφράσει με τον πιο έντονο τρόπο για λογαριασμό της χώρας του την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα έναντι της αδιάλειπτης τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίς το πρωί, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα εξέδωσε μία πολύ σκληρή για την Τουρκία ανακοίνωση: Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.

Λίγο πριν από τις 12 ο Ισραηλινός πρέσβης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια ενώ αργότερα επισκέφθηκε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Ο Ισραηλινός Πρέσβης ανεφέρθη στην ανακοίνωση της Ισραηλινής Κυβερνήσεως, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ - Τι είπαν για την Τουρκία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη στενή διμερή συνεργασία και την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαμηνύσει, με ανακοίνωσή της, πως το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, σημειώνοντας επίσης πως παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση