GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα προκλητική δήλωση του Ακσόι: Ελλάδα και Κύπρος αυξάνουν την ένταση και εκμεταλλεύονται την ΕΕ

Ο ένας μετά τον άλλο οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας σπεύδουν να προκαλούν στις δηλώσεις τους για την κατάσταση για την ...

Ο ένας μετά τον άλλο οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας σπεύδουν να προκαλούν στις δηλώσεις τους για την κατάσταση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο με ξεκάθαρη, όμως, ευθύνη της γείτονος.
Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο Χαμί Ακσόι που κατηγόρησε την Ε.Ε. για μεροληψία, ενώ έκανε λόγο για εκβιασμό από την Ελλάδα και την Κύπρο. «Η ανακοίνωση που εκδόθηκε ως αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου 2020, επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι το Συμβούλιο είναι αιχμάλωτος της καθοδήγησης και του εκβιασμού των δύο κρατών μελών», είπε χαρακτηριστικά.
«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να είναι μέρος της διαδικασίας που στοχεύει στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής», επισήμανε και πρόσθεσε: «Όπως δημοσιοποιήθηκε στο παρελθόν, οι εκκλήσεις για ψυχραιμία δεν πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, η οποία είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας. Αλλά προς την Ελλάδα και την ´´ελληνοκυπριακή διοίκηση´´( Κυπριακή Δημοκρατία), που είναι τα μέρη που εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη ένταξης τους στην ΕΕ και βλάπτουν τα συμφέροντα της ΕΕ και στην πραγματικότητα αυξάνουν την ένταση. Για μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα, η Τουρκία που από την αρχή έχει τονίσει πως πρέπει να γίνονται διαβουλεύσεις με σχέσεις καλής γειτονίας και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, χωρίς να αποποιείται από τα δικαιώματά της, θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στα θετικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση