GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακτιβιστής ΑμεΑ: Αν νομίζεις ότι η μάσκα σε περιορίζει δεν ξέρεις από αληθινό περιορισμό

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα στέλνει ο Δημήτρης Αντωνίου, με αφορμή την ενόχληση μερίδας πολιτών για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, λόγω της π...

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα στέλνει ο Δημήτρης Αντωνίου, με αφορμή την ενόχληση μερίδας πολιτών για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο με τετραπληγία, από την ηλικία των 16 ετών, σημειώνει μεταξύ άλλων πως “αν νομίζεις ότι η μάσκα σε περιορίζει δεν ξέρεις από αληθινό περιορισμό”.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως “βλέπουν την μάσκα σαν περιορισμό αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι αυτό το νιώθουν και το λένε όσοι δεν έχουν ιδέα από περιορισμό" και υπογράμμισε πως ο πραγματικός περιορισμός θα υπάρξει για αυτόν που νοσήσει από κορονοϊό και ενδεχομένως περάσει την ασθένεια “βαριά” έχοντας ακόμη και ανάγκη από εντατική θεραπεία.
“Περιορισμός θα είναι για αυτόν που θα βρίσκεται στην εντατική. Που θα πνίγεται μέσα στην πνευμονία του και θα υποφέρει επειδή κάποιος άλλος πίστευε ότι ο κορονοϊός δεν είναι κάτι σοβαρό λέει συγκεκριμένα και συνεχίζει “άλλοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας νιώθουν καθημερινά τον περιορισμό στο πετσί τους. Αν εγώ δεν έχω πρόβλημα, πως έχουν κάποιοι άλλοι που έχουν πολλές περισσότερες διευκολύνσεις σε σχέση με εμένα;".
Νωρίτερα, σε ανάρτηση που είχε κάνει στα social media έγραψε:
"Αν πιστεύεις ότι η χρήση μάσκας σε περιορίζει τότε δεν έχεις ιδέα τι θα πει περιορισμός
Μακάρι να μην ήξερα και εγώ τίποτα από περιορισμούς. Μακάρι να διάβαζα τις αναρτήσεις σου για ‘’πρόβατα που φοράνε μάσκα’’ και να μην ένιωθα καμία προσβολή. Ας είσαι εσύ ο ‘’επαναστάτης’’ και εγώ ο βλάκας που θα ιδρώνω μεσ’ τη μάσκα μου και δεν θα αναπνέω καλά. Μου αρκεί που θα ξέρω ότι θα έχω κάνει ότι είναι δυνατό για να μην βάλω την υγεία κανενός άλλου σε κίνδυνο. Μου αρκεί που θα με δει κάποιος να παιδεύομαι με τη μάσκα μου και θα σκεφτεί να βάλει και αυτός τη δική του, για να μην μπει και η δική μου υγεία σε κίνδυνο.
Γιατί έτσι πάνε αυτά. Δεν χρειάζεται να είσαι σίγουρος για το τι ακριβώς συμβαίνει και το πόσο μεγάλος ή μικρός είναι ο κίνδυνος. Και μόνο οι υποψίες αρκούν. Και μόνο λίγες ενδείξεις είναι υπέραρκετες. Γιατί αν είχες ‘’πάθει’’, θα ήξερες ότι με την υγεία δεν παίζουμε για κανένα λόγο, πόσο μάλλον με τον ‘’αστείο’’ περιορισμό της χρήσης της μάσκας. Αν είχες βρεθεί σε μια εντατική για να ακούσεις ανθρώπους να πνίγονται μες την πνευμονία τους επειδή κάποιος έξυπνος έβηξε την ‘’απλή’’ γρίπη επάνω τους, ίσως φορούσες μάσκα όταν ένιωθες άρρωστος και πριν κορονοιού εποχή.
Από αύριο εγώ θα φοράω τη μάσκα μου σε όλους τους κλειστούς χώρους, όχι γιατί το επιβάλει ο νόμος, αλλά κυρίως γιατί το επιβάλει η συνείδηση μου. Γιατί ξέρω ότι μπροστά στους πραγματικούς περιορισμούς, αυτό είναι κάτι πραγματικά αμελητέο, που αν όμως το κάνουμε όλοι, ίσως κάνει και τη μεγάλη διαφορά.
Ας θυσιάσουμε μια μικρή ανάσα σήμερα, για να κερδίσουμε πολλές μεγάλες ανάσες αύριο. Μία δίκαιη ανταλλαγή, δεν συμφωνείτε;"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση