GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός - Μαγιορκίνης: Η επιδημία σιγοβράζει - Να μην μας ξεγελάει η σχετική επιβράδυνση που βλέπουμε

"H δραματική αύξηση των κρουσμάτων, τάση που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και που θα οδηγούσε λογικά και σύμφωνα...

"H δραματική αύξηση των κρουσμάτων, τάση που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και που θα οδηγούσε λογικά και σύμφωνα με επιδημικά μοντέλα σε παραπάνω από 400 κρούσματα ανά ημέρα, δηλαδή θα είχαμε έναν διπλασιασμό των κρουσμάτων που βλέπαμε στις 9 Αυγούστου φαίνεται ότι έχει περιοριστεί" δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

"Αυτή όμως η σχετική επιβράδυνση που βλέπουμε δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Η επιδημία εξακολουθεί να σιγοβράζει. Αυτή η αυξημένη επιδημιολογική δραστηριότητα προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και απαιτεί επαγρύπνηση από όλους μας." τόνισε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

"Η ανάσχεση του δεύτερου κύματος που μέχρι στιγμής είναι ηπιότερο του αναμενόμενου είναι εφικτή μέσω μέτρων που ελαχιστοποιούν τα γεγονότα υπερμετάδοσης" ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μαγιορκίνης,. Όπως είπε, αυτή η ανακοπή της αύξησης των κρουσμάτων έρχεται ως αποτέλεσμα της γενικευμένης χρήσης μάσκας καθώς και της επιβολής περιοριστικών μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε την ανάγκη της σωστής χρήσης της μάσκας και την ανάγκη κοινωνικού περιορισμού όσων επιστρέφουν στα αστικά κέντρα από τις διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση