GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαγιορκίνης: Το βασικό σενάριο για το άνοιγμα το σχολείων - Γιατί δεν έχουμε μεγάλο κέρδος αυξάνοντας τον αριθμό των τάξεων

«Το κύριο σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου. Εάν και εφόσον αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα τα ...

«Το κύριο σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου. Εάν και εφόσον αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα τα παρατηρούμε και θα υπάρξουν ανάλογες συστάσεις» τόνισε ο Γκίγκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

«Όσον αφορά στον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, αυτή είναι μια πολύπλοκη απάντηση διότι δεν είναι εύκολο να πεις βάζω περισσότερες τάξεις, άρα χρησιμοποιώ περισσότερους εκπαιδευτικούς, άρα δημιουργώ περισσότερες εστίες. Είναι πολύ πιο πολύπλοκο το μοντέλο των σχολείων, από άλλα μοντέλα που αφορούν χώρους εστίασης. Υπάρχουν πολλά επιδημιολογικά μοντέλα που λένε ότι δεν έχουμε μεγάλο κέρδος μικραίνοντας τις τάξεις και αυξάνοντας τον αριθμό των τάξεων» εξήγησε μεταξύ άλλων ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν και πολλές δημοσιεύσεις ότι δεν έχεις και κέρδος εκπαιδευτικό μικραίνοντας τις τάξεις.

«Όταν τα παιδιά ήταν σπίτι τους και γίνονταν εκ περιτροπής τα μαθήματα, έρχονταν σε μισό χρόνο σε επαφή με άλλα παιδιά», ανέφερε ακόμη.

«Διπλασιάζοντας τις αίθουσες δεν μειώνονται όλες οι αποστάσεις, μειώνονται οι αποστάσεις που έχεις μόνο με τον διπλανό σου. Όλες οι άλλες αποστάσεις μένουν οι ίδιες. Άρα τα μοντέλα δείχνουν ότι δεν έχεις δραματική αλλαγή όσον αφορά τη μετάδοση των σταγονιδίων που αφορά στο 1,5 μέτρο. Το υπόλοιπο που μένει που είναι η αερογενής μετάδοση δεν αλλάζει, είτε έχεις 15 είτε έχεις 25. Το μόνο μέτρο που έχεις είναι η μάσκα» , είπε απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση ο κ. Μαγιορκίνης.

«Το άλλο που δείχνουν αυτά τα μοντέλα είναι ότι διπλασιάζοντας τον αριθμό των εκπαιδευτικών βάζουμε άλλους τόσους ανθρώπους στο ίδιο επιδημικό μοντέλο, που λογικά θα αύξανε την επιδημικότητα. Θέλω να πω ότι δεν είναι απλό το σενάριο αυξάνω τον αριθμό των τάξεων, μειώνω τον αριθμό των ατόμων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση σε κάποιες περιοχές σχολεία να ανοίξουν αργότερα απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε περιοχές τόσο επιβαρυμένες περιοχές»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση