GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Το κορίτσι μας το σκότωσαν»

Ο πατέρας της 16χρονης Μαρίας, που βρέθηκε νεκρή στα Τρίκαλα, µιλά στη Realnews και ζητά να µην κλείσει ο φάκελος των ερευνών µέχρι να βρ...

Ο πατέρας της 16χρονης Μαρίας, που βρέθηκε νεκρή στα Τρίκαλα, µιλά στη Realnews και ζητά να µην κλείσει ο φάκελος των ερευνών µέχρι να βρεθεί ο δολοφόνος.
Τη μέθοδο που αποκάλυψε τη δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι στην Καλλιθέα εφαρμόζουν οι άνδρες των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να φωτίσουν τη μυστηριώδη «αυτοκτονία» της 16χρονης Μαρίας στα Τρίκαλα. Για τον λόγο αυτό, αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τις πρωινές ώρες της 12ης Ιουλίου, όταν η ανήλικη βρέθηκε νεκρή στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, η υπόθεση δεν έχει κλείσει, με όλα τα ενδεχόμενα να εξετάζονται προσεκτικά.
Οι Αρχές έχουν ήδη συλλέξει πολύτιμο υλικό, όπως αποτυπώματα και DNA από τη σκαλωσιά στην οποία η κοπέλα φέρεται να ανέβηκε εκείνο το βράδυ και πολλά βίντεο που δείχνουν τη διαδρομή της. «Κλειδί», όμως, στην υπόθεση παραμένουν τα δύο κινητά τηλέφωνα της Μαρίας και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων όσων βρίσκονταν στη περιοχή εκείνες τις κρίσιμες ώρες. Πληροφορίες της Realnews αναφέρουν ότι η ανάλυση των δύο τελευταίων στοιχείων (κινητά και στίγματα) βρίσκεται στο τελικό στάδιο και τα συμπεράσματα είναι αποκαλυπτικά. Ενδεικτικό της σχολαστικότητας με την οποία οι Αρχές εξετάζουν την υπόθεση είναι το γεγονός ότι τα μέλη της οικογένειας της Μαρίας (η δίδυμη αδελφή, η μητέρα και ο μεγαλύτερος αδελφός της) κινήθηκαν μαζί με τους αστυνομικούς στους δρόμους των Τρικάλων και στις διαδρομές που ακολούθησε η άτυχη Μαρία εκείνη τη νύχτα, ώστε να συγκριθούν με τα βίντεο που έχει στην κατοχή της η Ασφάλεια. Ανάλογες κινήσεις αναμένεται να γίνουν και με άλλα πρόσωπα που γνώριζαν τη Μαρία.
Ενας νεαρός
Τις τελευταίες ημέρες στο κάδρο των ερευνών μπήκε και ένας 20χρονος νεαρός από την Αλβανία, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα συνδεόταν μαζί του για αρκετό χρονικό διάστημα. Ο 20χρονος δεν έχει ακόμα κληθεί να καταθέσει, καθώς οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα DNA και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων. «Να μην κλείσει ο φάκελος, δεν ήταν αυτοκτονία. Το κορίτσι μας το σκότωσαν με κάποιο τρόπο και σκηνοθέτησαν την αυτοκτονία του», λέει στην «R» ο πατέρας της Μαρίας. «Είτε τη δολοφόνησαν σε άλλο σημείο και την άφησαν στο προαύλιο της εκκλησίας, είτε την κυνήγησαν για να την αναγκάσουν να ανέβει στη σκαλωσιά και να πέσει. Και πάλι, όμως, πώς ανέβηκε μέσα στη νύχτα, όταν άλλοι άνθρωποι της δουλειάς δεν το κατάφεραν μέρα μεσημέρι και γιατί το αίμα της είναι σε πολλά σημεία στο προαύλιο, αλλά όχι και στα σκαλιά που είναι ακριβώς δίπλα από εκεί που βρέθηκε;», αναρωτιέται ο τραγικός πατέρας. Να σημειωθεί πως υπάρχουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τη 16χρονη Μαρία να περπατά μόνη στους δρόμους της πόλης τα ξημερώματα της 15ης Ιουλίου. Λίγη ώρα νωρίτερα, τη 16χρονη είχε αφήσει έξω από το σπίτι της ένας 26χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε ραντεβού μαζί της. Οι δυο τους είχαν κλείσει το ραντεβού μέσω σελίδας διαδικτυακών γνωριμιών, όπως κατέθεσε ο ίδιος από την πρώτη στιγμή στις Αρχές. Μετά το συγκεκριμένο ραντεβού, η κοπέλα επέστρεφε χαρούμενη στο σπίτι της, αλλά ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε άλλαξε τη διάθεσή της, με το κορίτσι να κατευθύνεται προς το σπίτι όπου εργαζόταν η μητέρα της, η οποία φρόντιζε ένα ηλικιωμένο πρόσωπο. Η μητέρα δεν συνάντησε ποτέ την κόρη της, αλλά στην Αστυνομία κατέθεσε ότι άκουσε τη φωνή της μέσα στη νύχτα: «Φωνές, ουρλιαχτά και σαν κάποιος να δέρνει κάποιον...».
Τη δυσκολία να ανέβει κάποιος στη σκαλωσιά της εκκλησίας διαπίστωσε και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ιατροδικαστής κ. Χαράλαμπος Κούτσης, κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στον χώρο της εκκλησίας. Ομως, ο ίδιος δεν έχει παραδώσει ακόμα την έκθεσή του, καθώς αναμένει πλήθος στοιχείων, όπως τα αποτελέσματα DNA και τις τοξικολογικές εξετάσεις για να συντάξει το τελικό πόρισμα.
Βίντεο και κινητά
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση δεν αποκλείουν έως ένα βαθμό την εμπλοκή στην υπόθεση κάποιου προσώπου που άσκησε ψυχολογική πίεση στο κορίτσι εκείνη τη νύχτα, αλλά μέχρι στιγμής οι καταθέσεις που έχουν λάβει και η αξιοποίηση των πληροφοριών δεν τους έχουν οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Ετσι, βασίζουν όλες τους τις ελπίδες στην αποκρυπτογράφηση των κινητών τηλεφώνων και του υπολογιστή του κοριτσιού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «R», τα εργαστήρια αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο άνοιγμα του δεύτερου κινητού που είχε μαζί της η Μαρία και το οποίο έσπασε κατά την πτώση της, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που εύκολα ή δύσκολα θα επιλυθεί. Σε αυτό το κινητό ελπίζουν να βρουν το περιεχόμενο των τελευταίων μηνυμάτων που δέχθηκε ή απέστειλε το κορίτσι - φωτογραφίες και κλήσεις. Αυτά θα συνδυαστούν με τα στίγματα κινητών άλλων προσώπων κατά τις κρίσιμες εκείνες ώρες, δηλαδή μετά τις 2 τα ξημερώματα, και με τα σημεία που βρίσκονταν τα πρόσωπα αυτά. Να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη της δράστιδος στην επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα βασίστηκε σε μεγάλο μέρος στην ανάλυση βίντεο και τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν ακόμη και από καρτοτηλέφωνα. Μάλιστα, οι έμπειροι αξιωματικοί -χωρίς να αποκλείουν την αυτοκτονία στην υπόθεση της Μαρίας- θυμήθηκαν μια άλλη υπόθεση εξιχνίασης εγκλήματος στη βόρεια Ελλάδα, η οποία βασίστηκε στα στίγματα των κινητών. Πρόκειται για τη δολοφονία της 20χρονης Κικής Κούσογλου στη Βέροια τον Απρίλιο του 2005 από τον 25χρονο τότε σύντροφό της. Ο ίδιος, αν και είχε θεωρηθεί ύποπτος, επί μήνες υποστήριζε ότι χώρισαν και η Κική έφυγε νύχτα από το σπίτι του χωρίς να το αντιληφθεί και εκείνος το πρωί της έστειλε μήνυμα στο κινητό. Μόνο που απεδείχθη ότι όταν το μήνυμα-άλλοθι του Δ. εστάλη στην Κική, οι δύο συσκευές έπαιρναν σήμα από την ίδια κεραία, βρίσκονταν δηλαδή στο ίδιο σημείο! Ο Δ. κατάλαβε ότι πια δεν μπορούσε να κρυφτεί και ομολόγησε ότι στραγγάλισε την κοπέλα του...
«Απλετο φως στην υπόθεση»
Ο δικηγόρος της οικογένειας της 16χρονης, ?ημήτρης Σαμαρτζής, δήλωσε στη Realnews για την υπόθεση: «Εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων διατηρούμε ακόμη επιφυλάξεις, προκειμένου να διαμορφώσουμε με τρόπο κατηγορηματικό σαφή άποψη για τα αίτια θανάτου της ανήλικης Μαρίας. Εξετάστηκαν από τα αρμόδια όργανα ενδελεχώς όλες οι πιθανές εκδοχές και διερευνήθηκαν πολλά ενδεχόμενα και σενάρια, ενώ αποκλείστηκαν κάποια άλλα που κυκλοφορούσαν ως φήμες. Η επιστημονική τεκμηρίωση είναι αυτή που αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση και θα επιτρέψει να εξαχθούν ασφαλή και σίγουρα συμπεράσματα. Υπάρχουν ενδείξεις που επιτρέπουν την εξαγωγή πρώτων συμπερασμάτων, αναμένουμε να τεκμηριωθούν και να συνδυαστούν με τα εργαστηριακά αποτελέσματα, ώστε να γίνουν αποδείξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση