GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελληνική ατζέντα αξιώσεων απέναντι στην Τουρκία...»

Λευτέρης Τζιόλας   Ρωτούν, όλο και περισσότεροι προβληματιζόμενοι Έλληνες πολίτες (δυστυχώς,δεν σκέφτονται και δεν ενεργούν ανάλογα και...

Λευτέρης Τζιόλας 

Ρωτούν, όλο και περισσότεροι προβληματιζόμενοι Έλληνες πολίτες (δυστυχώς,δεν σκέφτονται και δεν ενεργούν ανάλογα και οι κρατούντες των Αθηνών):
ποια είναι η δική μας, η Ελληνική ατζέντα αξιώσεων απέναντι στην Τουρκία;
Υπάρχει, ή, μήπως πρέπει να τη διαμορφώσουμε ;
Η απάντησή μου :
Το θεμελιώδες πλαίσιο, αρκετά επαρκές, υπάρχει.
Υπάρχει και αποτελεί υποχρέωση της Τουρκίας να την εφαρμόσει. Όντας θεμελιωμένο σε δεσμευτικές Συνθήκες και Διεθνείς Αποφάσεις.
Πρέπει όμως να αποτελέσει Εθνική Γραμμή, να οργανωθεί η προβολή της προς κάθε κατεύθυνση και να ζητηθεί η εφαρμογή της από την υπόχρεη Τουρκία.
Τακτικά, μάλιστα, δεν θα ήταν δόκιμο, να διαμορφωθεί, τώρα, μια άλλη "τεχνητή" ατζέντα - ως διπλωματική αντιπρόταση - υπό την πίεση μιας διαπραγμάτευσης που σπεύδουν να επιβάλουν και "φίλιες" δυνάμεις (π.χ., Γερμανία, ΗΠΑ).

Επιγραμματικά, η Ελληνική ατζέντα είναι :
1. Οι δεσμεύσεις της Συνθήκης της Λωζάνης.
Για το σύνολο των δικαιωμάτων - οικονομικών, περιουσιακών, πολιτικών, εκπαιδευτικών, θρησκευτικών, εθνοτικών, ανθρώπινων - του Ελληνισμού σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Ίμβρο, Τένεδο και ειδικότερα των όρων αυτονομίας σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο. Οι ακριβείς, χωρίς ''γκρίζες ζώνες'' (που αποτελούν επινόηση -στόχευση της Τουρκίας), γεωγραφικές προβλέψεις -οριοθετήσεις ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα, μετά το Β΄ Π.Πόλεμο (από την ηττημένη Ιταλία).

2.Τα ψηφίσματα - αποφάσεις του ΟΗΕ για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την κατεχόμενη Κύπρο και τον ενιαίο, ακηδεμόνευτο χαρακτήρα της ενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.
Με την επιπλέον υπογράμμιση και ευθύνη της Ε.Ε.ότι η Κύπρος (ως ενιαίο κράτος) αποτελεί μέλος της Ε.Ε., και τούτο πρέπει να εφαρμοσθεί απέναντι στην κατοχική δύναμη (με αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, επανένωση της νήσου και διάλογο για τη μορφή διακυβέρνησης-διοίκησης της και τα ανοιχτά θέματα μετά την εισβολή).

3. Η προστασία, ή/και επαναπόδοση προς χρήση όλων των υλικών (μνημειακών, ζωντανών, υφαρπαγμένων και άλλων), καθώς και των πνευματικών -πολιτιστικών δημιουργημάτων του διαχρονικού Ελληνισμού παντού στην σημερινή Τουρκία, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο για τα Παγκόσμια Πολιτιστικά Αγαθά.

4. Νομιμότητα στην Ελληνική Θράκη απέναντι στο τουρκικό προξενείο και σε χειραγωγούμενες δυνάμεις, με σεβασμό της ισονομίας και ισοπολιτείας, και μέτρα απέναντι σε κάθε ενέργεια υπόσκαψης της Ελληνικής κυριαρχίας και ταυτότητας.

5. Αγώνας για την Ορθοδοξία, τα δικαιώματα και τα δημιουργήματά της, στα πλαίσια όχι μόνο των κατοχυρωμένων από τις Συνθήκες όρων, αλλά κλιμακωτά μέσω της δράσης της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας (Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία, Αφρική, Ασία), όπου ο Ελληνισμός της Διασποράς οφείλει να διαδραματίσει ρόλο καταλύτη (Χάλκη, Ναοί, Ιδρύματα, Προσκυνήματα, Πνευματική Κληρονομιά).

Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχουν αξιώσεις, υπάρχουν δικαιώματα (ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα, 12 μίλια - μέση γραμμή, με έμφαση στο Αιγαίο, κλειστοί κόλποι στο σύνολο της Χώρας, Άμυνα -Αποτροπή -Ισοδύναμη Ανταπόδοση). Ιδιαίτερα επισημαίνονται : συνορεύουσα ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου και μια νέα ειδικότερη στρατηγική περιφερειακών συμμαχιών.
Αυτά πρέπει να παρουσιαστούν, να προβληθούν και να κατατεθούν επίσημα σε όλους τους αρμόδιους Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και σε Κέντρα Ισχύος, κρατικά ή /και διεθνή (αναλυτική αρθρογραφία μας στα τεύχη του "Διαύλου", ιδιαίτερα από 15ο - 20ο τεύχος).

Επιπλέον, αυτών, για τη συγκυρία σημειώνουμε ότι η τρέχουσα αυτή περίοδος, μέχρι την προεδρική αλλαγή στις ΗΠΑ και με την διπλωματική πρωτοβουλία της προεδρεύουσας Γερμανίας (δύναμης εξόχως και διαχρονικά φιλικής προς την Τουρκία) πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα. Έχοντας υψηλή ετοιμότητα άμυνας-αποτροπής, από τη μία, και άρνησης ενός πλαισίου διαλόγου υποχωρήσεων και παγίδευσης, από την άλλη.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να μεταβληθεί άρδην η παθητικότητα των Αθηνών και να αναληφθεί συντονισμένη, οργανωμένη Ελληνική πρωτοβουλία παρουσίασης και προβολής της παραπάνω ατζέντας των νόμιμων Ελληνικών αξιώσεων.

1 σχόλιο

  1. Γεια σας, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου υπήρξε ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

    Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση