GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις Μυκήνες η Λίνα Μενδώνη: Η ζημιά στον Αρχαιολογικό Χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή - ΒΙΝΤΕΟ

Στις Μυκήνες μετέβη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να κάνει αυτοψία μετά την πυρκαγιά στον Αρχαιολογικό Χώρο. Η υπουρ...

Στις Μυκήνες μετέβη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προκειμένου να κάνει αυτοψία μετά την πυρκαγιά στον Αρχαιολογικό Χώρο. Η υπουργός, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επεσήμανε πως «η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή καθώς ήταν απολύτως αποψιλωμένος ο χώρος και δεν υπήρχε καύσιμη ύλη που θα δημιουργούσε θερμικά φορτία τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν προβλήματα στους δομικούς λίθους των μνημείων».

Παράλληλα, η υπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής διότι αντέδρασε σε χρόνο κρίσιμο για τη φωτιά και δεν πέρασε στον Αρχαιολογικό Χώρο και στη γύρω περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στην άμεση συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά, ο οποίος ήταν σε άμεση συνεννόηση ώστε να σηκωθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Σε ανακοίνωσή του, χθες, το υπουργείο Πολιτισμού έκανε μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητες, όσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από τη μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου.

Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών. Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατασβηστεί το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των όμορων λόφων Προφήτη Ηλία και Σάρας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα προβεί σε ακριβή εκτίμηση των συνεπειών της σημερινής πυρκαγιάς.

Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση