GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ασύλληπτη τραγωδία από την κακοκαιρία στην Εύβοια ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Η κακοκαιρία «Θάλεια» σάρωσε μεγάλο κομμάτι της Εύβοιας, ενώ ακόμη και τα ογκώδη πυροσβεστικά οχήματα στάθηκε αδύνατο να νικήσουν τις λάσ...

Η κακοκαιρία «Θάλεια» σάρωσε μεγάλο κομμάτι της Εύβοιας, ενώ ακόμη και τα ογκώδη πυροσβεστικά οχήματα στάθηκε αδύνατο να νικήσουν τις λάσπες και τον όγκο των νερών στα Πολιτικά και τα Ψαχνά αρχικά και αργότερα στο Μπουζί, στον κάμπο του Βασιλικού και το Λευκαντί.
Νεκρό βρέφος και δυο ηλικιωμένοι στα Πολιτικά
Όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του Realfm 97,8 Μαρίνος Αλειφέρης, υπάρχει ένα νεκρό βρέφος από την κακοκαιρία στην περιοχή Πολιτικά. Πρόκειται για ένα μόλις οκτώ μηνών βρέφος που βρισκόταν μαζί με τους γονείς του για διακοπές στην Εύβοια, διευκρίνισε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. Επιπλέον δύο ηλικιωμένοι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτια τους στην ίδια περιοχή. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για τέταρτο νεκρό ωστόσο ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί.


Τα ρέματα φουσκώνουν, τα ποτάμια έγιναν αδιάβατα και η «οργή» ξέσπασε σε αυτοκίνητα, σπίτια και ανθρώπους. Λίγο πριν τις 8 το πρωί οι πυροσβέστες είδαν σιγά-σιγά να πέφτει η στάθμη των υδάτων στα Ψαχνά ωστόσο όμως την ίδια στιγμή τα προβλήματα μεταφέρθηκαν στην νότια πλευρά της Χαλκίδας, στο Λευκαντί και το Μπούρτζι Βασιλικού με μεγάλη ένταση. Στο Μπούρτζι οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και η πρόσβαση δύσκολη. Ήδη πριν λίγο συζητήθηκε με σταλεί ελικόπτερο για απεγκλωβισμό καθώς οι άνθρωποι είναι στις ταράτσες και τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να προσεγγίσουν.


Εκατοντάδες κλήσεις από εγκλωβισμένους
Εκατοντάδες οι κλήσεις από τη μία τα ξημερώματα μέχρι το πρωί από ανθρώπους εγκλωβισμένους, από ανθρώπους που εγκατέλειπαν το αυτοκίνητό τους, και άλλους που παρασύρονται από τα νερά ή που αναζητούν καταφύγιο στις ταράτσες των οικοδομών. Συνολικά το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί πάνω από 150 κλήσεις για απεγκλωβίσεις ατόμων και συνεχίζει να λαμβάνει, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει η βροχή. Εκκλήσεις αδιάκοπες από ανθρώπους που σκαρφάλωσαν πάνω σε ελιές για να σωθούν, από οικογένειές με μικρά παιδιά που βλέπουν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει μέσα στο σπίτι τους.
Οι αδιάβατοι δρόμοι από τεράστιους όγκους νερού και κομμένοι δρόμοι δεν επιτρέπουν ούτε στα πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν σε ορισμένα σημεία για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η παραλιακή ζώνη των Πολιτικών γέμισε νερά και λάσπες θέτοντας σε κίνδυνο και αρκετούς αυτοσχέδιους καταυλισμούς με τροχόσπιτα καθώς οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί έζησαν εφιαλτικές στιγμές.


Με ελικόπτερα οι απεγκλωβισμοί
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο νότια της Χαλκίδας εκεί όπου οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών.
Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου. Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Είναι εφιαλτικές στιγμές που ζούμε
«Είναι εφιαλτικές στιγμές που ζούμε. Όλος ο μηχανισμός είναι στο πόδι αλλά η κακοκαιρία συνεχίζεται» δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει την πολιτική προστασία και βαριά χωματουργικά μηχανήματα, για να μπορέσουν να προχωρήσουν με ασφάλεια, να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία ώστε να φτάσουν οι πυροσβέστες και να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που καλούν σε βοήθεια. «Αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση και παραμείνετε σε κλειστούς χώρους» ήταν η έκκληση που έκανε ο περιφερειάρχης στις 5.00 το πρωί καθώς τα νερά ήταν επικίνδυνα.
Δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής που μεταφέρθηκαν στην περιοχή από την υπόλοιπη Ελλάδα έμειναν εγκλωβισμένα μη μπορώντας να φτάσουν σε σημεία όπου οι άνθρωποι έκαναν συνεχώς εκκλήσεις.
Όπως σημειώνουν οι χειριστές των μηχανημάτων σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο έχει υποχωρήσει με συνέπεια να μην είναι ασφαλείς όσοι κινούνται εκεί.
Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση