GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δένδιας: Η Ελλάδα κέρδισε την ομόθυμη συμπαράσταση όλων των εταίρων της

Ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδι...

Ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα του άτυπου συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών στο Βερολίνο δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. "Η Ελλάδα κέρδισε την ομόθυμη συμπαράσταση όλων των εταίρων της. Ήταν σημαντικό ότι, κατά την άτυπη αυτή συζήτηση -είναι άτυπο Συμβούλιο, δεν καταλήγει σε αποφάσεις, αλλά παρά ταύτα- υπήρξε ένα σαφές κλίμα. Και αυτό το σαφές κλίμα ήταν απολύτως υποστηρικτικό για τη χώρα και απεικονίστηκε στα συμπεράσματα του Ύπατου Εκπροσώπου, ο οποίος, απ’ ότι ξέρω, έχει ήδη κάνει σχετικές δηλώσεις. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος παρουσίασε επιλογές μελλοντικών κυρώσεων στην Τουρκία, οι οποίες θα παρουσιασθούν στο Συμβούλιο Αρχηγών [Κυβερνήσεων] στο τέλος Σεπτεμβρίου, αν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει αποκλιμάκωση απ’ την τουρκική πλευρά και διάλογος" δήλωσε ο ο υπουργός Εξωτερικών μετά το τέλος της Συνόδου.

"Άρα λοιπόν, νομίζω ότι η ελληνική πλευρά πήρε αυτό που θα μπορούσε να πάρει από αυτό το Συμβούλιο. Μία κατανόηση κυρώσεων, εάν η Τουρκία δεν αποκλιμακώσει και δεν επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου" πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Ερωτηθείς τι μπορεί να περιμένει η Ελλάδα για το διάστημα μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής, είπε: "Τι μπορούμε να ελπίζουμε, μπορώ μόνο να σας πω. Εγώ, αυτό που θα ήθελα να ελπίζω είναι ότι η Τουρκία θα επανέλθει στη λογική, θα σταματήσει τις προκλήσεις, θα σταματήσει τις αυθαίρετες ενέργειες, θα σταματήσει τις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, και από εκεί και πέρα θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επανέλθει σε ένα πλαίσιο συζήτησης για τη μία υπαρκτή διαφορά, δηλαδή την υφαλοκρηπίδα και τις υπερκείμενες θαλάσσιες ζώνες. Με ποιο πλαίσιο αναφοράς όμως; Πάντα το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας".

Όσον αφορά στην κόκκινη γραμμή της χώρας, σημείωσε ότι είναι "το Σύνταγμα της χώρας. Η προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση